14. 3. 2013.

Reakcije na odlazak Clive Burr-a

13. marta u 56. godini preminuo je originalni bubnjar Iron Maiden Clive Burr. Godinama se borio sa multiple sklerozom zbog koje je zadnje godine proveo u invalidskim kolicima. Iron Maiden su osnovali Clive Burr MS Trust fond i na skoro svakoj turneji organizovali koncerte čiji je prihod išao u korist Burr-a i njegove porodice.

Paul Di'Anno (prvi pevač Iron Maiden) na svojoj facebook stranici je postavio slike iz vremena kada su svirali zajedno uz poruku: "Jedna od najtežih noći u mom životu..."

Dee Snider (Twisted Sister, Desperado): "Posle duge borbe sa multiple sklerozom, moj prijatelj Clive Burr je preminuo u snu prošle noći. Radili smo zajedno na projektu Desperado od 1988-1990. Imali smo mnogo divnih momenata provedenih zajedno. Blagosloven sam što sam pričao sa njim pre par dana kada mu je bio rođendan, malo smo se nasmejali i prisetili nekih događaja."




Iron Maiden su na svojoj stranici objavili vest uz poruke:
Steve Harris: "Izuzetno tužna vest! Clive je naš stari prijatelj. Bio je divna osoba i neverovatan bubnjar koji je doprineo zvuku Maiden u danima kada smo počinjali.  Veoma tužan dan za sve nas u bendu i za sve koji su bili sa njim, naše misli su sa njegovom porodicom i njegovom suprugom Mimi."

Bruce Dickinson: "Prvi put sam upoznao Clive-a kada je odlazio iz Samson da se pridruži Maiden-ima. Bio je stvarno odličan tip koji je živeo život do maksimuma. Čak i u najcrnjim danima MS-a nije gubio svoj smisao za humor i pozitivnost."

Charlie Benante (bubnjar Anthrax): "Jedan od mojih najomiljenijih bubnjara svih vremena!
1981. visio sam sa prijateljima u Paladium-u u New York-u. Judas Priest i Iron Maiden su svirali. stala su dva taxi vozila sa Maiden članovima. Harris i Burr su zastali da popričaju sa nama. Clive je još tada bio bubnjar koji je svirao svojim stilom. Njegovi bubnjevi na Killers su me naterali da i ja počnem da sviram. Popričao sam sa njim i tražio da mi da palice. Kada je svima dao autograme ušao je unutra i posle deset minuta se vratio i dao mi je palice. Još uvek ih čuvam!"

Dave Lombardo (bubnjar ex-Slayer): "Veoma tužan dan. Njegov stil mi je bio inspiracija i edukacija. Svirao je sa izuzetnom energijom i oštrinom. Na žalost nikada ga nisam upoznao."

David Ellefson (bas Megadeth): "Veoma sam tužan zbog vesti o odlasku Clive Burr-a. Bio mi je jedan od omiljenih metal bubnjara. Zahvalan sam na njegovoj muzici i doprinosu."

Slash: "Veoma tužna vest! RIP Clive Burr! Svirao je na mojim omiljenim Maiden albumima."

Tom Morello (Rage Against The Machine): "RIP Clive Burr, originalni Iron Maiden bubnjar koji je razvalio prva tri albuma Maiden-a."

Dave McClain (bubnjar Machine Head): "Veoma tužna vest. Jedan od najboljih bubnjara i veliki uticaj na mene. Po meni on je uneo punk rock način sviranja bubnjeva u heavy metal-u. Sećam se kada sam ušao u Hemisphere Arenu u San Antonio-u i video njegov set belih bunjeva. Mislio sam da ću da se uneredim. Stajao sam u neverici i gledao u taj set koji je i na koricama Killers albuma. Bio sam srećan klinac. Uvek će biti inspiracija mom sviranju. On je jedan od onih koje slušam kada ne znam kako da odsviram neku pesmu. Samo se upitam "Šta bi Clive odvirao?"

Nightrage: "Uvek ćeš biti upamćen po neverovatnoj svirci na prva tri Maiden albuma. Nightrage nebi ni postojali da nije bilo Maiden-a. Strašno je što najbolji odu mladi"

Beholder: "Beholder bi hteli da izraze najdublje poštovanje i saučešće porodici Clive Burr-a. Drago nam je što smo pre par godina svirali na koncertu za njegov fond. proveli smo kratko vreme sa njim te noći, izuzetno zahvalan i otvoren čovek. Uvek ćemo ga se sećati kao nekog ko je predstavljao našu zemlju na najbolji način."

Possesed: "Veoma smo tužni zbog ove vesti, bio je jedan od klučnih ljudi za razvoj heavy metal-a"

Warbringer: "Na svu sreću ostali su nam ta prvi tri Maiden albuma, možemo uvek da ih slušamo, najglasnije moguće"

Richie Faulkner (gitara Judas Priest): "Not a prisoner, I'm a free man, And my blood is my own now, Don't care where the past was , I know where I'm going"

Accept: "RIP Clive Burr, nedostajaćeš nam!"

Jeff Waters (gitara Annihilator): "Jedan od najoriginalnijih i najpodcenjenijih bubnjara u metal-u. Imao je jedinstven stil. Uticao je i na moj bend i dan danas lupam po vazduhu dok slušam pesme koje je snimio. Upoznao sam ga jednom. Izuzetan čovek, izgubili smo legendu"

Nigel Glockler (bubnjar Saxon): "Upravo sam čuo da je preminuo Clive. Njegovo sviranje je bilo izuzetno važno za te prve Maiden albume. Stvarno će nam nedostajati"

Paul Bostaph (bunjar Slayer, Testament, Exodus): "Veoma sam tužan zbog odlaska Clive-a. Njegov stil je jedan od glavnih uticaja na moje sviranje. Žao mi je što ga nikada nisam upoznao i zahvalio mu se na svim muzičkim poklonima koje nam je dao"

Ronny Munroe (pevač Metal Church): "Muzički svet je izgubio još jednu veličinu. Posle godina borbe izgubio je bitku od MS-a. Samo od gledanja i slušanja Burr-a naučio sam dosta o bubnjevima. Veliko hvala tebi Clive Burr."

Jeff Scott Soto (pevač Talisman, Journey, Yngwie Malmsteen): "RIP najboljem i originalnom bubnjaru Maiden-a."

Sacred Reich: "RIP Clive Burr! Ti prvi albumi Maiden-a su nam i dalje omiljeni"

Lock Up: "Veoma tužna vest! RIP Clive Burr"

3 Inches Of Blood: "RIP Clive Burr tvoj doprinos metal muzici je večan"

Jason Bittner (bubnjar Shadows Fall): "Odmarajte se u miru gospodine Clive Burr!!!! Moj prvi omiljeni metal bubnjar. Čovek sa brzim rukama, nedostajaćete nam"

Exumer: "Naše misli su sa njgovom porodicom. Nedostajaćeš svima. Ostaju nam lepa sećanja na harizmatičnog bubnjara"

White Wizzard: "Bio je glavni uticaj na mene i moje muzičko odrastanje. Bio je retko ponizna osoba u svetu ego manijaka. Čovek sa puno karaktera. Nadam se da sada možeš da držiš svoje palice!"

Michael Kopietz (gitara Chainfist): "Kao što svi znate preminuo je Clive Burr. Pa zašto onda pišem sve ovo? Možda neki od vas znaju, moj otac Peter Kopietz je takođe otišao kao mlad čovek. Uz Maiden sam preživeo sav taj bol"

Paragon: "Ta prva tri albuma sa njim su veliki uticaj na Paragon RIP Clive"

Clive Burr se pridružio Iron Maiden 1979. sviao je na albumima Iron Maiden 1980, Killers 1981 i The Number Of The Beast 1982. Pre Maidena svirao je u Samson koji je napustio kada je Bruce Dickinson došao da peva. Posle Maiden svirao je u Trust, u kom je pre njega svirao Nicko McBrain, bendovi su praktično zamenili bubnjare. Sa Trust je snimio dva albuma, sa Stratus jedan.
Projekat kratkog veka Gogmagog u kom su pored njega bili i prvi pevač Maiden Paul Di'Anno, Janick Gers koji će kasnije svirati sa Maiden, Neil Murray čuveni basista i Pete Willis gitarista Def Leppard.
Sa Elixir je snimio dva albuma, sa  Praying Mantis jedan i učestvovao u projektu Desperado sa Dee Snider-om pevačem Twisted Sister. 

Novi singl Paramore "Still Into You"

Paramore su objavili drugi singl sa novog albuma koji nosi nayiv benda. "Still Into You" je za sada objavljen u audio varijanti, nadamo se spotu u skorije vreme.




povezane vesti:
Paramore "Still Into You" drugi singl?
Paramore - "Now" VIDEO
Četvrti album za Paramore u aprilu