10. 1. 2013.

Alice In Chains oficijalni spot "Hollow" VIDEO

Za prvu objavljenu pesmu sa novog albuma za Alice In Chains urađen je oficijalni video spot. Prva verzija je izmontirana od fotografija koje su fanovi slali na instagram benda na delove teksta pesme "Hollow".
U međuvremenu Alice In Chains su snimili i zvaničnu verziju, mračnu i depresivnu SF priču.

8. januara se singl "Hollow" pojavio u prodaji.




povezane vesti:
"Hollow" nove pesma Alice In Chains VIDEO
Alice in Chains završili novi album

Morrissey izveo novu pesmu kod Letterman-a

Prilikom gostovanja u emisiji Late Show With David Letterman 8. januara Morrissey je izveo do sada ne objavljenu pesmu "Action Is My Middle Name".

Uvek kontroverzni, bivši pevač The Smiths je u 2011. na BBC Radio 2 objavio tri nove pesme "The Kid's A Looker", "People Are The Same Everywhere" i "Scandanavia". Neke od ovih pesama Morrissey izvodi na američkoj turneji ovog meseca.

Svoj deveti studijski album 'Years Of Refusal' pevač je objavio 2009. Tokom 2011. je snimao nov materijal. Iako su nove pesme snimljene još uvek nisu objavljene jer, kako pevač kaže nije pronašao izdavača.

Ko su članovi novog benda Dave Grohl-a?


Na premijeri novog dokumentarnog filma Sound City u režiji Dave Grohl-a, muzičar je rešio da promociju uveliča jedinstvenim nastupom novog benda Sound City Players. Na Sundance Festivalu 18. januara prvi i jedini put sviraće Dave Grohl, Stevie Nicks (Fleetwood Mac), John Fogerty (ex-Creedence Clearwater Revival), Pat Smear (ex-Nirvana, Foo Fighters), Krist Novoselic (ex-Nirvana), Rick Nielsen (Chip Trick), Brad Wilk (Rage Against The Machine) i članovi Foo Fighters: Nate Mendel, Chris Shiflett, Alain Johannes i Chris Goss. Kompletna lista muzičara još uvek nije objavljena.

Muzičari koji su učestvovali na snimanju filma pojaviće se i na premijeri na festivalu u Park City, Utah.

U filmu se pojavljuje i Paul McCartney sa kim je Dave Grohl već nastupao uz pomoć bivših članova Nirvane, izveli su novu pesmu "Cut Me Some Slack". Pesma će se naći na soundtrack albumu filma, a sve pesme su snimane u studiju uz prisustvo kamera, stvaranje neke od istih moći ćemo da vidimo u Sound City filmu. Na nastupu na Sundance Festivalu bend će svirati samo nove pesme.



povezane vesti: Dave Grohl ima novi bend
Soundgarden snimaju spot, režiser Dave Grohl
Dave Grohl i Bob Mould uživo! VIDEO
Ko se pojavljuje u Sound City filmu
McCartney/Nirvana u Saturday Night Live VIDEO
Dave Grohl kao režiser na Sundace Festivalu

Kako izgleda novi strip Corey Taylora

Corey Taylor pevač bendova Stone Sour i Slipknot objavljuje novi strip po konceptu albuma 'House of Gold & Bones'. U četiri grafičke novele biće ispričana priča poslednjeg Stone Sour albuma i njegovog nastavka čije objavljivanje se očekuje narednih meseci.

O stripu i planovima Corey Taylor kaže: "Hteo sam da muzika na albumima reprezentuje unutrašnjost, priču u priči. Pesme se kreću paralelno sa pričom i samo pokreću priču unapred. Muzika je samo pozadina nekih scena."

Umetnik Richard P. Clark je oslikao radnju stripova, za omot je bio zadužen Shawn Alexander, prvi deo novele izlazi 17. aprila i možete ga poručiti preko izdavača Dark Horse.





povezane vesti:
recenzija: Stone Sour - House of Gold & Bones Part 1
Corey Taylor o novom albumu
Stone Sour "Absolute Zero" video