7. 12. 2012.

Alice in Chains završili novi album

Jerry Cantrell gitarista Alice In Chains potvrdio je da je bend završio snimanje novog albuma. Izdanje će se pojaviti u prodaji tokom sledeće godine. ‘Black Gives Way to Blue’ iz 2009. je prvi album sa pevačem  William DuVall-om, on je zamenio preminulog Layne Staley-a. Legendarni pevač, jedan od ikona grunge-a preminuo je 2002. godine od prekomerne doze narkotika.

Pred kraj godine objaviće novu pesmu "Hollow" Do 18. decembra bend će na svojim twitter i instagram stranicama postavljati delove texta pesme, a od fanova traže da naprave sliku i postave je na svojim nalozima uz hashtag #HOLLOWAIC. Na zvaničnom sajtu aliceinchains.com bend će 18. decembra uz novu pesmu objaviti i najbolje fotografije fanova.


O pisanju pesama za novi album jedan od osnivača AIC Jerry Cantrell kaže: "Kao da nas prati neko prokletstvo", Cantrell misli na nedavnu smrt jednog od članova benda iz originalne postave Alice In Chains basistu Mike Starr-a. On je preminuo 2011. od prekomerne konzumacije prepisanih lekova, Starr je bio dugogodišnji ovisnik narkotika i više puta je išao na rehabilitaciju. Napustio je AIC 1993, sa njima je snimio prva dva albuma benda, Facelift (1990) i Dirt (1992).


Bend je ponovo počeo sa radom 2005. godine sa različitim pevačima, prijateljima benda. William DuVall tada pevač benda Comes with the Fall se priključio Alice In Chains 2006. i posle intenzivne turneje snimaju odličan album. ‘Black Gives Way to Blue’ je logičan nastavak poslednjeg albuma na kom je pevao Layne Staley, koji nosi naziv benda  izdat 1995.

Sa Black Gives Way To Blue' izdata su četiri singla: "A Looking in View", "Check My Brain", "Your Decision" i "Lesson Learned".




Нема коментара:

Постави коментар