8. 10. 2013.

Pearl Jam - Lightning Bolt #recenzija

Monkeywrench, Republic
2013


Bilo bi lako napisati: novi Pearl Jam je loš jer nema više pesama kao „Jeremy“... Album jeste loš ali je problem mnogo veći od stila kojim se bend iz Sijetla danas kreće.

Poslednji izuzetan album ovog benda je bio ’No Code’ iz 1996. Tada su poslednji put imali hrabrosti da probaju nešto novo i drugačije. Posle toga prepustili su se tokovima i svirali ono što publika od njih očekuje. Pankoidne pesme kao najavni singlovi se smenjuju od albuma do albuma: Do The Evolution, The Fixer ili danas „Mind Your Manners“... Sve je to „prežvakavanje“ iste teme.
Balade po kojima je Pearl Jam nekada bio poznat na ’Lightning Bolt’ albumu čine više od polovine materijala. Svaka od njih je snimljena bez ikakve ideje, emocije, potrebe...
Eddie Vedder-ov stil pevanja stagnira kao i muzika njegove grupe. Ista forma se ponavlja na svakom novom izdanju, sve smo to čuli još krajem devedesetih...
Na žalost kako to ide u ovom svetu, ovaj album će mnogi veličati, sigurno će dobiti i nekoliko Gremi nagrada za najbolje rock izdanje. Pearl Jam će održati novu turneju zbog koje su i snimili ovih 12 pesama. Na ’Lightning Bolt’ nema ničega što već niste čuli na zadnja tri Pearl Jam albuma ali i nema ništa zanimljivog. Ne verujem da će neka od novih pesama postati veliki koncertni hit jer i sa prošla nekoliko albuma nema pesama koje mogu da stanu rame uz rame sa nekim starim i dobrim hitovima.

Sasvim nepotrebno ali uporediti Pearl Jam sa npr. Manic Street Preachers, oba benda počela u slično vreme, muzika im nije mnogo različita. Ali Velšani i dalje stoje čvrsto i dalje imaju šta da kažu svojim pesmama, dok Pearl Jam to više nemaju.

Ipak dobro je što su Pearl Jam objavili ’Lightning Bolt’ jer konačno više neće ’Backspacer’ da bude njihov najgori album!

Preslušajte novi New Found Glory album #stream

Tri nove pesme, gomila koncertnih snimaka, to je ukratko 'Kill It Live' novo izdanje za New Found Glory.



povezane vesti:
New Found Glory "Connect The Dots" #video #premijera 
New Found Glory snimali spot #video #audio 
New Found Glory novi singl #audio 

Gogol Bordello uživo kod Arsenio Hall-a #video

U sklopu promocije novog albuma 'Pura Vida Conspiracy' američki gipsy punk Gogol Bordello su nastupili u emisiji povratnika na američke male ekrane Arsenio Hall-a. Izveli su pesmu "Malandrino" sa aktuelnog izdanja.




povezane vesti:
Gogol Bordello radio promocija #video 
Gogol Bordello - Pura Vida Conspiracy #recenzija 

We Are The Ocean nastavak promocije #video

Sa svakom novom pesmom sa 'Live at Middle Farm' momci iz We Are The Ocean dokazuju da nisu samo još jedan alternativni rock bend iz engleske. Jedino što možemo da se nadamo je da će sa svakim novim izdanjem uslediti i još jedan ovakav album, gde od svojih rock pesama prave emotivne pop himne.




povezane vesti: 
We Are The Ocean "The Road" uživo #video #premijera 
We Are The Ocean drugi promo uživo #video 
We Are The Ocean uživo #video #vesti  

Brett Detar nova pesma / album #audio #download

Sutra izlazi drugi album Brett Detar-a, koji nosi naziv 'Too Free To Live' po jednoj od pesama. Nekada pevač alternativnog rock benda Juliana Theory danas solo umetnik country/folk muzike. Detar ne prestaje da inspiriše i iznenađuje. Svoj prvi album je delio besplatno dok će novo izdanje moći da se kupi u vinil formatu ali i besplatno preuzme preko njegovog sajta. Nekoliko do sada objavljenih pesama nude nešto drugačiji pristup komponavanju od prethodnog izdanja, od akoustičnog američkog folk-a Brett je uneo i električne instrumente u svoju muziku.

Besplatni download  Too Free To Live albuma



povezane vesti:
Brett Detar "Satan's Foot On My Neck" #audio #premijera 
Brett Detar novi singl "Too Free To Live" #video #download #premijera  
Nova pesma Brett Detar-a AUDIO 

Pixies još jedan #video #premijera

Nikada aktivniji nisu bili The Pixies, da su se setili još ranije da izbace Kim Deal do sada bi već dva albuma objavili! Novi spot "Andro Queen" režirao je Ondi Timoner. Singl je "skinut" sa novog 'EP-1' izdanja.



povezane vesti:
Pixies na američkoj televiziji #video 
The Pixies koncert iznenađenja #video 
Pixies novi EP #vesti #video 

Trivium - Vengeance Falls #recenzija

Roadrunner
2013


'Vengeance Falls' je šesti album u karijeri benda Trivium, ukratko bi bilo najpametnije reći: odličan primer kako heavy metal danas zvuči.

Američki metalci nisu bend koji uživa preveliku popularnost i to je velika nepravda. Bend koji svira ono što i snimi bez ikakvih pretenzija da njihova muzika zadovoljava neku širu populaciju fanova drugih žanrova. Svesni svojih mogućnosti kao muzičara tako i stvaraju svoje pesme. Jedno je sigurno kada pustite Trivium album znate šta da očekujete - heavy metal u najboljem izdanju.
Album otvara aktuelni singl "Brave This Storm", konkretno i žestoko sa refrenom koji se lako pamti. Naslovna "Vengeance Falls" nastavlja u istom stilu do naredne "Strife" koja je poslužila kao prvi, najavni singl ovog izdanja. Ono što fascinira kod Trivium-a je njihova sposobnost da iako ograničeni u jednom žanru, u svakoj pesmi daju nešto zanimljivo. Na ovom albumu nećete naići ni na elektroniku, ili na masivnu produkciju Pro Tools generacija, nema ni hip hop uticaja, nego čist heavy metal, što je u današnje vreme retkost.
"No Way To Heal" epska i brza posle koje dolazi "To Belive" koja na neki način podseća na Bullet For My Valnetine raniji materijal. Sa "Villainy Thrives" odlaze u malo teži metal žanr, pretposlednja "Incineration: The Broken World" nastavlja dovoljno žestoko dok poslednja "Wake (The End is Nigh)" počinje mirno ali nastavlja u tempu koji je sličan prethodnim pesmama.

Ovo je odličan album, bez šminke bez ikakvih kompleksa da impresionira nekog. Trivium su bend koji uživa veliko poštovanje, što svojih kolega što muzičke javnosti, ali su i bend koji ne diže prašinu. Uvek će se na evropskim rock radio stanicama forsirati neko drugi ko svakako ne zaslužuje tu pažnju. Bendovi kao Trivium koji grade karijeru i žive od svoje muzike a ne od svog izgleda, su oni koji istraju i postanu legende.


Preslušajte novi A Day To Remember album #stream

Posle tri godina suđenja sa izdavačkom kućom A Day To Remember su pre par dana dobili odobrenje da mogu da objave 'Common Courtesy' album. Izdanje se pojavilo digitalno danas (8. oktobar) a fizička izdanja će uslediti uskoro.




povezane vesti: 
A Day To Remember prvi singl "Golden Eagle" #video 
A Day To Remember najava novog albuma #vesti #video 

Preslušajte novi Fall Out Boy EP #stream

'Pax-Am Days' je naziv mini album koji su Fall Out Boy snimili sa Ryan Adams-om kao producentom. Disk će se naći na re-izdanju 'Save Rock And Roll' albuma. Potpuno neočekivano pesmu su u old school punk/hard core stilu, vredi preslušati!



povezane vesti:
Fall Out Boy hardcore EP #audio  
Riot Fest: Fall Out Boy, Brand New, Glassjaw & Bad Religion #video 
Fall Out Boy obradili Ramones #video