28. 7. 2013.

Gogol Bordello - Pura Vida Conspiracy #recenzija

ATO
2013


Gogol Bordello svakako nisu izmislili Gypsy Punk pravac ali su ga proslavili i nastavljaju da ga veličaju svakim svojim novim izdanjem. ‘Pura Vida Conspiracy’ je šesti album benda iz New Yorka koji vuče svoje korene iz istočne Evrope.

Maestralna “We Rise Again” otvara disk u pravom gypsy punk maniru, partizanskom porukom i agresivnom porukom. Na sličan način i sledeća “Dig Deep Enough” vas vodi kroz kombinaciju brzih punk rifova i laganih melodija.
Idejni tvorac i frontmen grupe je harizmatični moderni trubadur Eugene Hütz koji ima tu neverovatnu sposobnost da vas natera da se osećate kao da se obraća baš vama.
Uticaji italijanske muzike u “Malandrino”, gnev i bes u prelepoj “Lost Innocent World” i irskom inspirisana “It Is The Way You Name Your Ship”. “I Just Realized” je balada u rege maniru kombinovana sa francuskim šansonama. Energičnu “My Gypsy Auto Pilot” će zasigurno postati veliki hit među ljudima koji vole ovaj bend. Punk Rock “John the Conqueror” pred kraj albuma i akustične “We Shall Sail”.
Sakrivena, bonus pesma “Jealous Sister” u pravom hard-core fazonu jer oni i to umeju!

Veoma originalni Gogol Bordello su sebi postavili najteži zadatak u muzici, kreirali su svoj zvuk i svakim albumom moraju iznova da vas iznenade svojim pesmama...

Najveća snaga ovog benda su njihovi živi nastupi. To je nešto što ne vredi opisivati to zaista treba doživeti. 

Нема коментара:

Постави коментар