10. 2. 2013.

Melvins album obrada

Legendarni underground alternativni sastav Melvins iz Washington-a objavljuju svoje devetnaesto izdanje, album obrada "Everybody Loves Sausages".
Melvins nikada nisu doživeli svetsku slavu, ali su jedni od začetnika pravca koji se zove Grunge! Bend postoji od 1983. a predvodi ih Buzz Osbourne kao gitarista i pevač, pored njega je i Dale Crover na mesto bubnjara. Originalno su bila tri člana, a zadnjih godina ih je četiri u bendu.

Na žalost, Melvins su poznatiji kao prijatelji Nirvane i Kurt Cobain-a nego po svojoj muzici koja je mešavina stoner rock-a, doom metal-a i hardcore punk-a.

Novo izdanje "Everybody Loves Sausages" donosi 13 obrada i gomilu gostiju. Bend je hteo da oda priznanje muzici koja je njih inspirisala da postanu Melvins.


01. Warhead (VENOM; Guest: Scott Kelly of NEUROSIS)
02. Best Friend (QUEEN; Guest: Caleb Benjamin of TWEAK BIRD)
03. Black Betty (Original artist unknown)
04. Set It On Fire (THE SCIENTISTS; Guest: Mark Arm)
05. Station To Station (DAVID BOWIE; Guest: JG Thirlwell)
06. Attitude (THE KINKS: Guest: Clem Burke of Blondie)
07. Female Trouble (Divine a.k.a. John Waters)
08. Carpe Diem (THE FUGS)
09. Timothy Leary Lives (POP-O-PIES)
10. In Every Dream Home A Heartache (ROXY MUSIC; Guests: Jello Biafra and Kevin Rutmanis)
11. Romance (TALES OF TERROR)
12. Art School (THE JAM; Guest: Tom Hazelmeyer)
13. Heathen Earth (THROBBING GRISTLE)


Zašto originalni bubnjar Korn-a ne svira sa bendom

Brian 'Head' Welch nekadašnji gitarista Korn, se u 2013. vraća u bend za letnju koncertnu turneju. Jedno od pitanja je zašto se i originalni bubnjar David Silveria ne pridruži bendu?
"Jednostavno objašnjenje zapravo i ne postoji, David je rekao mnogo ludih stvari o ljudima sa kojima je proveo dobar deo svog života." objašnjava Welch.


O razloga svog, privremenog, povratka u Korn, Head je rekao: "Kada sam u maju 2012. izašao na binu sa Korn, sve se desilo odjednom i slučajno. Posle toga sam od svih dobijao samo pozitivnu kritiku. Munky me je odmah pitao da ponovo sviram sa njima ali sam odbio. Ali kada sam shvatio koliko pozitivne energije se stvorilo našim okupljanjem, pristao sam."

Welch je nedavno objavio prvi album svog novog projekta Love & Death, koji zvuči kao Korn nekada. U jednom se fanovim Korn-a slažu, bez Head-a Korn nije objavio nijedan album koji bi mogao da se poredi sa prva šest izdanja u karijeri začetnika NU-Metal scene.

Korn nikada nije zamenio Head-a novim gitaristom, kao što je Ray Luzier došao na mesto Silveria-e kao bubnjar. Nekoliko gitarista je prošlo kroz bend kao članovi koncertnog benda, ali se nisu pojavljivali na bini pored Jonathan Davis-a, Fieldy-a i Munky-a. Hoće li se saradnja sa Head-om proširiti i na novi album koji je najavljen za 2013, ostaje nam da čekamo i vidimo



povezane vesti:
Korn turneja sa originalnim gitaristom VIDEO
Korn Jonathan Davis kao "glumac" VIDEO