22. 12. 2012.

Sonic Boom Six - Sonic Boom Six


Xtra Mile Recordings

2012

Četvrti album za Sonic Boom Six britansku ska-punk petorku predvođenu Paul Barnes (aka Barney Boom) pevačem i basistom i Laila Khan (aka Laila K) pevačicom. Uz njih dvoje u bendu su i Nick Horne (aka The Blade) gitara, trombon, melodika, bas i Neil McMinn (aka Madfish) bubnjevi, semplovi i James Routh (aka Jimmy T Boom) gitara, sintisajzer, trombon, bas. Album je objavila nezavisna Xtra Mile Recordings kuća čiji su članovi Against Me, Frank Turner, Future Of The Left.
Producent je Peter Miles (The King Blues, We Are The Ocean, Futures, Dry The River, Canterbury).


Ovaj izvanredni album otvara “For The Kids Of The Multiculture” izdata kao nezavisni singl još krajem 2011. godine. Od starta se susrećete sa zvukom SB6, mešavinom punk-a, ska, regge-a i metal-a. Čini se da je “For The Kids Of The Multiculture” samo most između klasičnog zvuka koji je bend imao do ovog albuma i zvuka koji preovladava ovim albumom. Uticaj dubstep-a je uvek bio prisutan ali već na prvom zvaničnom singlu „Virus“ elektro uticaji dominiraju. Kao što kažu u tekstu pesme „kao virus dolazi da vas ščepa“, i to SB6 uspevaju posle samo dve pesme ovog albuma i sigurni ste da slušate remek delo alternativne muzike.
Karma is A Bitch“ treća na albumu, svojom energijom samo nastavlja žestoko kako to ovaj bend ume. Laila K vas uvodi u ovaj splet ska rock-a, hard core-a i hip hop-a od strane Barney Boom-a. Sa svakom novom pesmom ovaj album vam nedopušta predah, uz SB6 možete da plešete, skačete ali ne možete da sedite i mirno slušate. Pogotovu uz „Karma is A Bitch“.
Uvek socijalno i politički aktivni u svojim textovima baš kao i u pesmi „S.O.S. (State Of Shock)“. Reggae sa mešavinom ska i elektro ritmova malo umiruje ovaj album. Gost u pesmi S.O.S. je DJ Kerrang! Radio Matt Stocks u ulozi radio voditelja post apokalipse.
Gary Got A Gun“ je klasična SB6 pesma kakve bend pravi od 2002. Oni jednostavno iznova zadrže pažnju slušaoca i ostanu dosledni sebi. U pesmi „The High Cost Of Living“, dub step sa metal-om, uticaj Enter Shikari-ja je nepobitan, delom balada, delom post hardcore. Jedinstvena kombinacija koja vas tera na razmišljanje zašto ovaj bend ne može da doživi svetsku slavu kao No Doubt koji su na početku karijere imali sličnu muzičku koncepciju ali su je izdali u zamenu za pop pesme i spotove na MTV.
Who Will Survive (And What Will Be Left Of Them)“ hardcore kakvog se ne bi postideli ni Clawfinger, Killing Joke i Bad Brains. Drugi zvanični singl sa albuma „Keep On Believing“ je posvećena počecima ovog benda i prijateljima koji su uz njih svih ovih godina. Pesma koja vas obavija toplinom i vraća osmeh na lice uz tekst koji slavi mladost koja je svima nama koji imamo iste ideale bila slična.
Flatline“ predposlednja na ovom albumu nastavlja žestoko i prepušta mirnijoj „Karma Is A Lady“ da zatvori ovo fenomenalno ostvarenje, definitivno najbolje u karijeri benda koji je uvek izdavao samo dobre albume. Poslednja „Karma Is A Lady“ je svojevrsni odgovor na treću pesmu gde su karmu nazvali kučkom sada uz izvinjenje je oslovljavaju sa dama. Kako reagge zvuči u 21. veku možete čuti baš u ovoj pesmi.

Odličan završetak za album koji nudi dosta toga, jedinstvenu mešavinu muzičkih žanrova i ženskog i muškog vokala, elektronskih i žičanih instrumenata. Dosta pozitivne energije uz vesele ritmove Sonic Boom Six-a i četrdeset minuta uživanja za poklonike drugačijeg muzičkog stvaralaštva.


Queens Of The Stone Age i Scissor Sisters

Jake Shears frontmen benda Scissor Sisters-a gostuje na jednoj od pesama na novom albumu Queens Of The Stone Age. Kao dokaz Shears je na svom twitter nalogu postavio sliku sa snimanja. Ispod slike Jake je napisao "Jake Shears + Queens of the Stone Age = satanic cabaret". Još uvek nije potvrđeno dali Shears gostuje na novom albumu benda, čije je snimanje u toku, ili je u pitanju nov projekat.


U intervjuima Shears je često napominjao o mogućoj saradnji njega i Josh Homme-a: "Kolaboracija snova, veliki sam fan benda. Baš bih voleo da pevam na novom QOTSA albumu. Očajno to želim. On je fan mog benda, ma koliko to neverovatno zvučalo. Mislim da je genije, najveći rock heroj među nama".

Do sada potvrđeni gosti na novom albumu Queens Of The Stone Age su: Trent Reznor(Nine Inch Nails), Dave Grohl(Foo Fighters) i Nick Oliveri bivši član benda.

Menadžment benda je negirao tvrdnje da novi album izlazi u prodaji početkom marta 2013. 

Hvala na svemu Joe Strummer


Na današnji dan pre deset godina preminuo je Joe Strummer.
Lider bendova The Clash, Joe Strummer & The Mescaleros, The 101'ers, glumac, muzičar, čovek koji je mnogima promenio život.

Muzika koju je stvarao nije uvek bila Punk, žanr kome je pripadao, od rockabilly do world music-a, dosta toga je snimio i objavio Strummer. Ali na svaku notu i tekst pesmama stavljen je Punk pečat, bunt protiv svega što nije dobro u društvu, podrška svakom ko je treba u borbi za bolji svet u kom živimo.

Malo znana činjenica da preko Future Forests projekta Joe Strummer je pomogao da se zasade na hiljade novih stabala na više lokacija u svetu u cilju očuvanja životne sredine i borbe protiv globalnog otopljavanja. Danas se ta organizacija zove The Carbon Neutral Company.


Iako su dobijali velike novčane ponude da naprave povratničku turneju The Clash to, naravno nikad nisu uradili. Ali Mick Jones i Joe Strummer taj neverovatni duo iz The Clash, dve gitare koje zvuče kao jedna, su ponovo zasvirali zajedno, sasvim slučajno i neplanirano.
Joe Strummer & The Mescaleros su održali koncert podrške vatrogascima Londona koji su štrajkovali novembra 2002. godine. Mick Jones je bio u publici da podrži taj događaj. Totalno neplanirano je izašao na binu iznenadivši sve prisutne i odsvirao tri The Clash pesme sa svojim starim prijateljem. Ni jedan ni drugi nisu bili plaćeni za taj nastup.

John Graham Mellor poznatiji kao Joe Strummer rođen je 21. avgusta 1952 u Ankari, Turska. Preminuo je u svom domu u Broomfield, Somerset, 22. decembra 2002 od nedijagnostikovane aritmije srca. Iza sebe je ostavio suprugu Lucindu, dve ćerke Jazz i Lola i milione muzičkih potomaka.

Sa koncerta iz 2002. Joe Strummer i Mick Jones