22.12.2012.

Sonic Boom Six - Sonic Boom Six


Xtra Mile Recordings

2012

Četvrti album za Sonic Boom Six britansku ska-punk petorku predvođenu Paul Barnes (aka Barney Boom) pevačem i basistom i Laila Khan (aka Laila K) pevačicom. Uz njih dvoje u bendu su i Nick Horne (aka The Blade) gitara, trombon, melodika, bas i Neil McMinn (aka Madfish) bubnjevi, semplovi i James Routh (aka Jimmy T Boom) gitara, sintisajzer, trombon, bas. Album je objavila nezavisna Xtra Mile Recordings kuća čiji su članovi Against Me, Frank Turner, Future Of The Left.
Producent je Peter Miles (The King Blues, We Are The Ocean, Futures, Dry The River, Canterbury).


Ovaj izvanredni album otvara “For The Kids Of The Multiculture” izdata kao nezavisni singl još krajem 2011. godine. Od starta se susrećete sa zvukom SB6, mešavinom punk-a, ska, regge-a i metal-a. Čini se da je “For The Kids Of The Multiculture” samo most između klasičnog zvuka koji je bend imao do ovog albuma i zvuka koji preovladava ovim albumom. Uticaj dubstep-a je uvek bio prisutan ali već na prvom zvaničnom singlu „Virus“ elektro uticaji dominiraju. Kao što kažu u tekstu pesme „kao virus dolazi da vas ščepa“, i to SB6 uspevaju posle samo dve pesme ovog albuma i sigurni ste da slušate remek delo alternativne muzike.
Karma is A Bitch“ treća na albumu, svojom energijom samo nastavlja žestoko kako to ovaj bend ume. Laila K vas uvodi u ovaj splet ska rock-a, hard core-a i hip hop-a od strane Barney Boom-a. Sa svakom novom pesmom ovaj album vam nedopušta predah, uz SB6 možete da plešete, skačete ali ne možete da sedite i mirno slušate. Pogotovu uz „Karma is A Bitch“.
Uvek socijalno i politički aktivni u svojim textovima baš kao i u pesmi „S.O.S. (State Of Shock)“. Reggae sa mešavinom ska i elektro ritmova malo umiruje ovaj album. Gost u pesmi S.O.S. je DJ Kerrang! Radio Matt Stocks u ulozi radio voditelja post apokalipse.
Gary Got A Gun“ je klasična SB6 pesma kakve bend pravi od 2002. Oni jednostavno iznova zadrže pažnju slušaoca i ostanu dosledni sebi. U pesmi „The High Cost Of Living“, dub step sa metal-om, uticaj Enter Shikari-ja je nepobitan, delom balada, delom post hardcore. Jedinstvena kombinacija koja vas tera na razmišljanje zašto ovaj bend ne može da doživi svetsku slavu kao No Doubt koji su na početku karijere imali sličnu muzičku koncepciju ali su je izdali u zamenu za pop pesme i spotove na MTV.
Who Will Survive (And What Will Be Left Of Them)“ hardcore kakvog se ne bi postideli ni Clawfinger, Killing Joke i Bad Brains. Drugi zvanični singl sa albuma „Keep On Believing“ je posvećena počecima ovog benda i prijateljima koji su uz njih svih ovih godina. Pesma koja vas obavija toplinom i vraća osmeh na lice uz tekst koji slavi mladost koja je svima nama koji imamo iste ideale bila slična.
Flatline“ predposlednja na ovom albumu nastavlja žestoko i prepušta mirnijoj „Karma Is A Lady“ da zatvori ovo fenomenalno ostvarenje, definitivno najbolje u karijeri benda koji je uvek izdavao samo dobre albume. Poslednja „Karma Is A Lady“ je svojevrsni odgovor na treću pesmu gde su karmu nazvali kučkom sada uz izvinjenje je oslovljavaju sa dama. Kako reagge zvuči u 21. veku možete čuti baš u ovoj pesmi.

Odličan završetak za album koji nudi dosta toga, jedinstvenu mešavinu muzičkih žanrova i ženskog i muškog vokala, elektronskih i žičanih instrumenata. Dosta pozitivne energije uz vesele ritmove Sonic Boom Six-a i četrdeset minuta uživanja za poklonike drugačijeg muzičkog stvaralaštva.


Нема коментара:

Постави коментар