24. 3. 2013.

Breed 77 - The Evil Inside

Albert Productions
2013


Breed 77 bend iz Gibraltara jedinstveni su po meševini flamenko gitare i heavy metala. Na svom šestom albumu ’The Evil Inside’ prepoznatljivi flamenko uticaji su svedeni na minimum. Za razliku od prošlog albuma ’Insects’ iz 2009, na kom su održali lekciju bendovima Metallica i Megadeth u pravljenu dobrih i žestokih pesama. Na novom izdanju Breed 77 su malo uprostili svoj zvuk, ovo je odličan heavy metal album sa čak par hard rock pesama.

Ako ste ljubitelj klasičnog Breed 77 zvuka, mešavinu flamenko gitare i metal-a, tu su „Bring On The Rain“ - prvi singl sa albuma, „Low“ i „Motionless“. Ostatak albuma je popunjem odličnim heavy metal i hard rock pesmama. „Looking For Myself“ pesma sa jednim od najboljih refrena koje ste čuli u metalu u zadnjih deset godina. Uglavnom sve pesme imaju izuzetno dobro smišljene refrene, pevljive a ipak nepredvidive. Muzički su Breed 77 možda hteli da se približe aktuelnim američkim metal bendovima kao Shinedown i Five Finger Death Punch. U svakom slučaju ’The Evil Inside’ je odličan album drugačiji od njihovih prethodnih izdanja jer možda su izgubili autentičnost, ali su pokazali da umeju da budu i običan rock bend.

Album bi mogao da se opiše kao mešavina Black Sabbath i Alice In Chains zvuka ali Breed 77 nemaju tu mračnu notu koja ide uz ova dva benda. Ako vam je ovo prvi susret sa Breed 77 očekujte fantastične vokale i inventivne gitarske solaže a od ritam sekcije vam zastaje dah!

Novi projekat - Portnoy, Sheehan, Kotzen

The Winery Dogs je ime benda u kom sviraju bubnjar Mike Portnoy (DREAM THEATER, AVENGED SEVENFOLD, ADRENALINE MOB), basista Billy Sheehan (MR. BIG) i gitarista Richie Kotzen (MR. BIG, POISON). njih prvi album biće objavljen maja za japansku kuću Victor Entertainment. Mix albuma je radio Jay Ruston (ANTHRAX, ADRENALINE MOB, STONE SOUR, STEEL PANTHER).

Pred kraj 2011. Portnoy i Sheehan su pozvali Kotzen-a da se pridruži njihovom novom projektu, jer ih je napustio John Sykes (WHITESNAKE, BLUE MURDER, THIN LIZZY). Iako su Portnoy i Sykes snimili dosta demo pesama u Los Angelesu tokom 2011., njihovi termini i obaveze sa drugim bendovima nisu dozvolili da nastave saradnju. U jednom od intervjua tokom 2012., Portnoy je rekao: "Volim Sykes-a i odlično se slažemo privatno ali moram da nastavim dalje. Neću da čekam godinama da bih završio jedan album. Neko je spomenuo Kotzen-a i to je bila odlična ideja."

O muzičkom žanru u kom će se kretati The Winery Dogs Portnoy kaže: "To je klasični rock koji sviraju samo tri člana u bendu. Zamislite Cream, Grand Funk Railroad, Hendrix-a i dodajte malo Soundgarden, Alice In Chains, i to je to. Ritchie je glavni vokal, ali i ja i Billy pevamo."

Posetite facebook stranicu benda


30 godina Suicidal Tendencies AUDIO

Trash/punk bend Suicidal Tendencies iz Venice Beach, California, obeležavaju trideset godina rada novim albumom '13'. Njihov deveti album je dobio naziv 13 jer je prvo studijsko izdanje posle trinaest godina, poslednji 'Free Your Soul and Save My Mind' objavljen je 2000.
26. mart je datum objavljivanja, produkciju je radio frontmen Mike Muir, Paul Northfield je bio zadužen za tehnički deo snimanja albuma.

Lista pesama '13':

01. Shake It Out
02. Smash It!
03. This Ain't A Celebration
04. God Only Knows Who I Am
05. Make Your Stand
06. Who's Afraid?
07. Show Some Love...Tear It Down (feat. pro skaters Danny Way, Tony Trujillo, Steve and Alex Olson, Vincent Alvarez, Elijah Berle and Jim "Red Dog" Muir)
08. Cyco Style
09. Slam City
10. Till My Last Breath
11. Living The Fight
12. Life... (Can't Live With It, Can't Live Without It)
13. This World

Na sajtu grammy.com možete poslušati novu pesmu "This World".
Nedavno su objavili spot za pesmu Cyco Style:


Black Country Communion više ne postoje

Black Country Communion super grupa sastavljena od legendarnih muzičara bendova Deep Purple, Dream Teather i Led Zeppelin sada i zvanično prestaje sa radom. Joe Bonamassa gitarista benda je nedavno odlučio da više ne svira sa BCC, takođe je dodao da se nada da će naći novog gitaristu i nastaviti sa radom. Ono što on nije rekao u intervjuu je da im neće dozvoliti da koriste ime Black Country Communion!
Glenn Hughes basista i pevač BCC je napisao na svom facebook profilu: "Joe je otišao i neće nam dozvoliti da koristimo ime benda! Jason, Derek i ja ćemo nastviti sa radom pod drugim imenom kada bude vremena za to."

Treći album 'Afterglow' bend je objavio prošle godine hteli su da idu na turneju ali Bonamassa nije, a prvi problemi su nastali kada je Hughes preko novina počeo da napada gitaristu.