24. 3. 2013.

Breed 77 - The Evil Inside

Albert Productions
2013


Breed 77 bend iz Gibraltara jedinstveni su po meševini flamenko gitare i heavy metala. Na svom šestom albumu ’The Evil Inside’ prepoznatljivi flamenko uticaji su svedeni na minimum. Za razliku od prošlog albuma ’Insects’ iz 2009, na kom su održali lekciju bendovima Metallica i Megadeth u pravljenu dobrih i žestokih pesama. Na novom izdanju Breed 77 su malo uprostili svoj zvuk, ovo je odličan heavy metal album sa čak par hard rock pesama.

Ako ste ljubitelj klasičnog Breed 77 zvuka, mešavinu flamenko gitare i metal-a, tu su „Bring On The Rain“ - prvi singl sa albuma, „Low“ i „Motionless“. Ostatak albuma je popunjem odličnim heavy metal i hard rock pesmama. „Looking For Myself“ pesma sa jednim od najboljih refrena koje ste čuli u metalu u zadnjih deset godina. Uglavnom sve pesme imaju izuzetno dobro smišljene refrene, pevljive a ipak nepredvidive. Muzički su Breed 77 možda hteli da se približe aktuelnim američkim metal bendovima kao Shinedown i Five Finger Death Punch. U svakom slučaju ’The Evil Inside’ je odličan album drugačiji od njihovih prethodnih izdanja jer možda su izgubili autentičnost, ali su pokazali da umeju da budu i običan rock bend.

Album bi mogao da se opiše kao mešavina Black Sabbath i Alice In Chains zvuka ali Breed 77 nemaju tu mračnu notu koja ide uz ova dva benda. Ako vam je ovo prvi susret sa Breed 77 očekujte fantastične vokale i inventivne gitarske solaže a od ritam sekcije vam zastaje dah!

Нема коментара:

Постави коментар