16. 2. 2013.

Buckcherry - Confessions

Century Media Records / Eleven Seven Music
2013


Američki Buckcherry su objavili svoj šesti album ’Confessions’. Njihov zvuk je moderni hard rock sa uvek prisutnim tzv. južnjačkim rock-om. Ovo je treće izdanje u sopstvenoj produkciji.

Problem sa američkim rockom je što se svi trude da zvuče isto. Albumi se uglavnom rade po šablonu: dva-tri singla, dve balade, jedna duga „rokačina“ i ostatak je već „prežvakan“ materijal. Naravno sve mora da bude radio friendly, pogodno za emitovanje na radio stanicama koje imaju stroge propise o dužini pesme i tekstu.

Confessions’ je svakako album koji vredi preslušati, ali bez velikih očekivanja! Prvi singl „Gluttony“ otvara disk energično što bi se i očekivalo od rock benda. U pedeset minuta, tj. trinaest pesama dobijate dosta klasičnih Buckcherry rock pesama čiji je zaštitni znak hrapavi glas Josh Todd-a. Žanrovski predodređen album ne nudi nikakva iznenađenja u vidu eksperimentisanja sa elektronikom, trenutno popularan trend u rock muzici. Balade „The Truth“, „Sloth“ i „Dreamin' Of You“ smiruju ostatak diska nabijen brzim gitarskim rifovima. Nijedna od pesama ne odskače od ostatka materijala, ujednačen kvalitet od početka do kraja. „Nothing Left But Tears“ deluje kao potencijalni singl; najduža na albumu „Water“ zvuči kao da ju je Slash pisao; „Seven Ways To Die“ i „Lust“ kao da su inspirisane bendom Motley Crue...

Generalno dobar rock album. Ako volite BuckcherryConfessions’ će vam se sigurno svideti. Ako volite klasičan rock kao: Thin Lizzy, Free, Slash, Aerosmith, Cheap Trick, AC DC, Motorhead, a niste nikada slušali Buckcherry onda je ovaj album odličan „izgovor“ da počnete.

Sound City (recenzija filma)

Directed by Dave Grohl

Produced by:
Dave Grohl
James A. Rota
John Ramsay

2013


Režiserski debi Dave Grohl-a, film o studiju Sound City iz Los Angelesa pokušava da objasni kuda ide muzički biznis i koliko se rock and roll menja sa napretkom tehnike. Sound City na žalost više ne postoji. Na vest o zatvaranju ovog legendarnom mesta Grohl je reagovao napravivši film i album posvete jer da nije bilo Sound City-a i audio Neve konzole(za snimanje) nebi bilo ni Dave Grohl-a - kaže sam autor u jednom delu filma.



Film se podjednako bavi ljudima koji su ga stvorili, koji su bili deo njega i muzičarima kojima je promenio karijere. Tom Petty je dosta albuma snimio u City-ju i bio mu veran do kraja kao i Neil Young, punk bend FEAR, Fleetwood Mac, Rick Springfield, Dio, Tool, Nine Inch Nails, Metallica... Mnogi su snimali u City-ju. Jedan od najznačajnijih albuma današnjice je produkt City-ja - Nirvanin ’Nevermind’.
Zašto su albumi zvučali neverovatno dobro ako ih snimite u Sound City-ju - zbog Neve konzole za snimanje napravljene specijalno za Sound City ili zbog prostora koji je pre služio kao radionica? Zvuk je uvek bio izuzetno prirodan kada se snimi u City-ju. Svi se slažu da prostor baš i nije proporcionalno adekvatan za snimanje zvuka ali ipak istorija rock muzike je kreirana albumima snimljenim tamo.
U filmu možete da se upoznate sa originalnim vlasnicima studija, njihovom naporu da izgrade posao od koga mogu da žive ali i da budu poštovani od svojih mušterija. Ljudi koji su počeli svoje karijere u City-ju danas su poznata ime u muzici, npr. Nick Raskulinecz je počeo kao potrčko, a danas je jedan od najboljih producenata u rock/metal žanru.
Priča prati i loše vreme za Sound City, osamdesete, kada su se elektronika i sintisajzeri masovno koristili u stvaranju popularne muzike. U to vreme malo njih je bilo zainteresovano za analogno snimanje albuma. 1991. članovi Nirvane su odabrali Sound City za snimanje svog drugog albuma. Grohl se seća da baš i nije bio impresioniran studijom kada su stigli. Glavna prostorija za snimanje i Neve konzola su kreirali neverovatan bubanj na „Smells Like Teen Spirit“ – objašnjava Grohl.
Film se bavi i muzikom danas kada se sve radi na kompjuteru i bendovima više ne trebaju prostorije za snimanje. Zavšni deo dokumentarca je sa snimanja albuma posvete u studiju 606 Dave Grohl-a na Neve konzoli koja je sada u njegovom vlasništvu.



Jedna od najsmešnijih scena u filmu je kada Grohl intervjuiše kreatora konzole Ruperta Neve-a, koji je sada već u poznim godinama i objašnjava specifikacije svog izuma. Grohl koji ne razume tehnički deo priče suzdržava se da ne prsne u smeh. Vrhunac filma je snimanje pesme „Cut Me Some Slack“ sa Sir Paul McCartney-em kada pred kamerama velikani današnjeg rocka Grohl, Novoselic i producent Butch Vig postaju klinci u prisustvu svog idola.

Ovaj film je sada važan dokument za istoriju popularne muzike, ’prilagodi se ili umri a ostani dosledan sebi’ bi mogla da bude i poruka ali nije: poruka je da je muzika vanvremenska ako je stvarate iz duše a ne samo zbog para!

Sound City Players ft Stevie Nicks uživo VIDEO

U emisiji David Letterman-a Dave Grohl je izveo treću od pesama snimljenih na albumu posvete legendarnom studiju Sound City o kom je snimio i dokumnetarni film. Prva objavljena "Cut Me Some Slack" sa Sir Paul McCartney-em, druga sa Corey Taylor-om i Rick Nielsen-em "From Can to Can't", treća pesme je "You Can't Fix This" na kojoj uz članove Foo Fighters gostuje i Stevie Nicks iz Fleetwood Mac. Pesma se pojavljuje u filmu Sound City sa snimcima njenog nasrajanja i snimanja.




povezane vesti:
Sound City Players uživo u Hollywood-u VIDEO
Dave Grohl & Sound City Players VIDEO
Ko se pojavljuje u Sound City filmu

Tonight Alive uživo VIDEO

Australijski pop punk Tonight Alive možda previše zvuče kao Paramore, ali ipak njihova popularnost raste a Jenna McDougall odlično zvuči uživo.
Postoje tek pet godina, prvi album 'What Are You So Scared Of?' su objavili 2011. Trenutno su na turneji sa Black Veil Brides i kao deo Warped Tour 2013.

Njihov najveći hit "Listening", akustična verzija


Stone Sour novi singl uživo VIDEO


Stone Sour su nedavno izdali prvi singl sa novog izdanja 'House Of Gold & Bones Part 2', nastavka konceptualnog albuma objavljenog pre nekoliko meseci. Part 2 je najavljen za 9. april i kompletiraće priču započetu na prethodnom albumu.

"Do Me A Favor" prvi singl sa Part 2 je premijerno izveden uživo 12. februara u Rialto Theatre, Tucson, Arizona. Amaterski snimak je postavljen na youtube-u.




povezane vesti:
Stone Sour prvi singl sa Part 2 VIDEO
Naslovni omot Stone Sour albuma House of Gold and Bones Part 2
Kako izgleda novi strip Corey Taylora
recenzija: Stone Sour - House of Gold & Bones Part 1