8. 1. 2013.

Stone Sour - House of Gold & Bones Part 1

Roadrunner

2012

Sa Corey Taylorom nema šale: od starta album kreće sa jakim rifovima i žestokom ritam sekcijom. „Gone Sovereign“ prva na ’House of Gold & Bones Part 1’ vas odmah „hvata za vrat i ne pušta“. Prve dve pesme, koje su i objavljene kao zajednički singl, otvaraju album „Gone Sovereign“ se nadovezuje na sledeću „Absolute Zero“ i nastavlja žestoko što se i očekuje od Stone Sour.



Sa ovim albumom Stone Sour definitivno postavljaju granice visoko, više nego na prethodna tri albuma.
Po prvi put bend se odlučio na konceptualni pristup stvaranju pesama i to kao duplo izdanje. Drugi deo nas očekuje na proleće 2013. Stone Sour je prvi bend Corey Taylora i gitariste Jim Root-a. Bend je prestao sa radom kada su osnovali Slipknot a ponovo je oformljen 2002. godine. Stone Sour može da se okarakteriše kao svetlija strana Corey Taylora jer heavy metal kakav je kreirao sa Slipknot ne svira sa Stone Sour. Sa svojim matičnim bendom više su orijentisani ka hard rock gitarskim pesmama sa klasičnim rock pevanjem. Corey Taylor jedan je od najcenjenijih muzičara u rock i heavy muzici, takođe je i najvredniji jer ako ne svira sa Slipknot ili Stone Sour on je ili na solo akustičnoj turneji ili piše i izdaje knjige, stripove ili se posveti porodici.




Treća pesma „A Rumor Of Skin“ nastavlja žestoko kao prve dve, dok „The Travelers Pt.1“ spušta tenziju, smiruje strasti i priprema teren za fantastičnu „Tired“ u kojoj zaista možete čuti kakav je umetnik Corey Taylor. Amerikanci takve pesme nazivaju power balade. Treći singl je šesta pesma „RU486“, žestoki brzi rifovi se vraćaju na album, čini se kao da je mogla i da završi na nekom od Slipknot albuma.



Specijalna izdanja ovog i sledećeg albuma dolaze u pakovanju u obliku kuće što objašnjava naziv ’House of Gold & Bones’. Strip inspirisan konceptom albuma takođe će se pojaviti ove godine tj. četiri grafičke novele predstaviće priču sa ovog albuma. Corey Taylor je izjavio da planira da napiše i scenario za filmove, dok za 2014. planira turneju na kojoj će svirati oba albuma kompletno od početka do kraja.

Taciturn“ balada kao da je za inspiraciju koristila „Solitude“ Black Sabbath čiji se uticaji čuju u više pesama na albumu. Na devetoj pesmi „Influence Of A Drowsy God“ Corey Taylor je svirao i klavir. Teško je izdvojiti neku od pesama ali čini se kao da se sva kreativnost Stone Sour spojila u devetoj pesmi. Drugi deo pesme „The Travelers Pt.2“ vas uvodi u poslednju „Last Of The Real“, žestok i eksplozivni završetak najboljeg albuma Stone Sour.

Produkciju je radio David Bottrill. Ovo je prvo izdanje bez basiste Shawn Economaki-ja, na čije je mesto došao Rachel Bolan (Skid Row) kao studijski muzičar. Uz Corey Taylora kao pevača, Jim Root i Josh Rand su zaduženi za gitare, Roy Mayorga na bubnjevima i Johny Chow novi basista Stone Sour.


Нема коментара:

Постави коментар