13. 7. 2013.

Transplants - In A Warzone #recenzija

Epitaph
2013


Kada čujete albume kao što je ’In A Warzone’ shvatite da punk nije nikada ni umro nego je u svojim najboljim godinama. Transplants je grupa sačinjena od članova Rancid, Blink 182 i repera Skinhead Rob-a i možda su snimili jedan od najboljih punk albuma još od ‘London Calling’. Svaka pesma je priča za sebe i drugačija je od prethodne, imaju dovoljno žestine a ipak se na trenutke smire do neprepoznatljivosti.


War Zone“ otvara disk agresivno u pravom američkom punk stilu; sa malo više melodičnosti je sledeća „See It To Believe It“ dok treća „Back To You“ sa više ritma deluje umirujuće u odnosu na prve dve.
Prvi i jedini singl „Come Around“ samo pokazuje da ovi momci umeju sve pa čak i hit da naprave, ako je ovo jedina koju ste čuli onda nećete poverovati koliko je drugačija od ostalih na albumu.
Something's Different“ je stvarno drugačija jer je u rep fazonu, uz Skinhead Rob-a gosti su Bun B i Equipto. “Any Of Them” ima Stooges prizvuk, “Silence” je u starom HC fazonu, “All Over Again” je kao omaž Bad Brains-ima. Surf rock i rep u “It's A Problem”, gost je Paul Wall.
Kao tobogan vas ovaj album vodi kroz najbolje od punk muzike, ima svega što je potrebno za remek delo. Snimiti punk album nije teško, ali snimiti dobar punk album to već ne ume svako.



In A Warzone’ nije komercijalno izdanje, nema potrebe da bude. Ne obraća se puritancima koji tvrde da punk mora da bude ovakav ili onakav. Kako je Mick Jones iz The Clash rekao: “Punk je bio naša sloboda, mogli smo da se oblačimo kako smo hteli i da sviramo šta hoćemo.” E baš je takav treći album Transplantsa, oslobođen od svih predrasuda i opredeljenja.

Нема коментара:

Постави коментар