16. 12. 2013.

Probajte nešto novo - Red Dragon Cartel #video

Jake E. Lee je najpoznatiji kao gitarista u bendu Ozzy Osbourne-a od 1983. do 1987. '88 osniva Badlands sa pevačem Ray Gillen-om i bubnjarem Eric Singer-om (Kiss, Black Sabbath). Posle dva albuma Badlands prestaju sa radom, godinu kasnije (1993) pevač je preminuo. Tokom godina Jake E. Lee je svirao sa mnogima, najpoznatiji su glam metal grupe Enuff Z'Nuff i Beggars & Thieves.

Novi bend gitariste nosi naziv Red Dragon Cartel, pored njega su na bas gitari Ronnie Mancuso (ex-Beggars & Thieves). pevač Darren James Smith (ex-Harem Sacrem), bubnjar Jonas Fairley. Prvi album će se pojaviti sledeće godine ali na mesto pevača smenjivaće se poznata imena rock muzike: Robin Zander iz Cheap Trick, originalni Iron Maiden pevač Paul Di'Anno, Sas Jordan, Maria Brink iz In This Moment, plus i pesme sa postavom koja će nastupati na koncertima.
Album produciraju Ronnie Mancuso i Jake E. Lee dok je čuveni Kevin Churko izvršni producent i zadužen za mix i mastering.
Izdavač je Frontier Records a prvi singl je "Feeder" sa Robin Zander-om.

Redosled pesama na albumu:
'Deceived'
'Shout It Out'
'Feeder' vokal Robin Zander
'Fall From The Sky (Seagull)'
'Wasted ' vokal Paul Di’Anno
'Slave'
'Big Mouth' vokal Maria Brink
'War Machine'
'Redeem Me' vokal Sass Jordan
'Exquisite Tenderness'



Na koncertima će pored autorskog materijala izvoditi i pesme iz karijere Jake E. Lee-a. Prvi nastup benda u legendarnom Whisky A Go Go u Hollywood-u je izgledao ovako:
01. The Ultimate Sin (Ozzy Osbourne)
02. Deceived
03. High Wire (Badlands)
04. War Machine
05. Shine On (Badlands)
06. Rock 'N' Roll Rebel (Ozzy Osbourne)
07. Shout It Out
08. In A Dream (Badlands)
09. Rumblin' Train (Badlands)
10. Sun Red Sun (Badlands)
11. Feeder
12. Bark At The Moon (Ozzy Osbourne)

Inače bend je uputio zvanično izvinjenje svima koji su prisustvovali prvom koncertu zbog lošeg izdanja pevača!?

Avenged Sevenfold turneja po Britaniji #vesti

Trenutno najpopularnije ime u heavy metal muzici, Avenged Sevenfold su završili turneju po Arenama u Britaniji. O tome kako je publika prihvatila novog bubnjara Arin Ilejay-a, o nastupu na sledećem Download Festivalu i o neverovatnoj pirotehnici možete videti u intervjuu za Team Rock.



Pojavila se animirana serija Hail To The King inspirisana pesmama sa istoimenog izdanja.



Epizoda 2 / Epizoda 3 / Epizoda 4 / Epizoda 5 / Epizoda 6

povezane vesti:
Još bendova za Rock Am Ring 2014 #vesti
Avenged Sevenfold Hail to the King animirana serija #video
Hellfest najbolji festival 2014? #vesti

Download 2014 još dosta dobrih imena... #vesti #DL2014

Sasvim očekivano Volbeat i Dillinger Escape Plan će svirati na Download festivalu naredne godine, ipak su u pitanju, možda i dva najpopularnija koncertna benda trenutno.
Apsolutno iznenađenje je ponovno okupljanje SikTh specijalno za ovaj nastup. Progresivni metal bend sa istoka Engleske od 2008. je na neodređenoj pauzi. Pevač Mikee Goodman je 2012. objavio album sa gitaristom Iron Maiden Adrian Smith-om, projekat je nazvan Primal Rock Rebelion.

Pored ova tri "velika" imena dodata su i Suicide Silence, Buckcherry, Lonely the Brave, Memphis May Fire, Battlecross, Avatar, Arcane Roots, Feed the Rhino, The Amity Affliction, Thy Art is Murder i novi bend Jake E. Lee-a (bivšeg gitariste Ozzy Osbourne-a) Red Dragon Cartel.

povezane vesti:
Iron Maiden i Metallica za Sonisphere 2014 #vesti
Download Festival 2014 nova imena #vesti #DL2014
Još jedno ime potvrđeno za Download 2014 #vesti #DL2014