21.12.2012.

Enter Shikari turneja, album, turneja

Enter Shikari post-hardcore-electro metal bend iz Engleske najavili su snimanje novog albuma u drugoj polovini 2013. Prvi deo sledeće godine su još uvek na turneji, posle toga ulaze u studio, ali novo izdanje tek 2014. Bend je ovih dana završio mini turneju po Britaniji sa po dva koncerta u svakom gradu gde su nastupali.

Početkom ove godine izdali su 'A Flash Flood Of Colour', album godine po čitaocima Kerrang! magazina. U izjavi za Gigwise basista Chris Batten je rekao: "U prvoj polovini godine završavamo turneju. Dosta koncerata treba da odsviramo za tih šest meseci. Nama treba oko 18 meseci da snimimo album, jer smo srećni da možemo da putujemo na sva ta neverovatna mesta. Ali druga polovina godine je rezervisana za nov materijal. Ništa nećemo izdavati sledeće godine, ali sigurno ulazimo u studio".

Rory Clewlow, Rou Reynolds, Chris Batten, Rob Rolfe
Enter Shikari su izdali novi koncertni album 'Live in London. W6. March 2012 - Bootleg Series Vol. 4'. Četvrti u serijalu Bootleg Series, prvi je izdat 2009. Album možete kupiti u vinil ili DVD varijanti, kao i digitalni download preko izdavačke kuće Ambush Reality u vlasništvu benda.
entershikari.com

Uvek politički osvešćen pevač benda Rou Reynolds je u toku ove godine opisao američkog predsedničkog kandidata Mitt Romneya kao najopasnijeg čoveka na planeti. Rou je izjavio: "Ne mogu da verujem da takav čovek može da se kandiduje u bilo kojoj zemlji, kamoli u tako velikoj zemlji".


povezane vesti:
Kako Rou Reynolds iz Enter Shikari vidi 2012.
Enter Shikari 'Pack Of Thieves' VIDEO

Avenged Sevenfold ulaze u studio

Metalci iz Kalifornije objavili su da sledećeg meseca ulaze u studio. Poslednje album 'Nightmare' izdali su 2010. Ovo će biti prvi album Avenged Sevenfold kompletno snimljen bez preminulog bubnjara Rev-a.


Pevač M Shadows za NME je rekao: "Fokusirali smo se na jake rifove, biće više žestine na novom albumu. U tom pravcu idemo - svaka pesma mora da ima jak rif i da bude žestoka".

Jedina nova pesma objavljena je "Carry On" za igricu Call Of Duty Black Ops II i bend se pojavljuje na odjavnoj špici igre kao digitalna verzija sebe i izvode pesmu.

Na ponovnoj saradnji sa Call Of Duty franšizom igara M Shadows kaže: "Bila nam je čast da postanemo besmrtni na taj način, kao deo igre. I sami volimo da igramo Call Of Duty". Za prvi deo igre bend je snimio pesmu "Not Ready to Die".

 povezane vesti: Avenged Sevenfold: "Sledeći album je najteži do sada"

NOFX - božićna PUNK pesma!!
Los Angeles punk bend NOFX je objavio božićni singl, pesma "Xmas Has Been X'ed"

Thin Lizzy postali BLACK STAR RIDERS

Kako su i najavili irski rockeri Thin Lizzy su promenili ime, sada se zovu Black Star Riders. Iz poštovanja prema preminulom pevaču Phil Lynottu i muzici koju je stvarao bend nije hteo da izda nov materijal pod originalnim imenom. Nisu hteli da imaju pritisak novog Thin Lizzy albuma i mogućeg razočaranja vernih faova benda.

Pored novog imena promena je i u članovima benda, originalni bubnjar i osnivač Thin Lizzy Brian Downey je odustao od novog projekta jer želi da više vremena provodi sa porodicom, dok klavijaturista Darren Wharton želi da se posveti svom projektu DARE. Nov član benda je  Jimmy DeGrasso ranije je radio sa Megadeth, Suicidal Tendencies i. Alice Cooper. Ostali članovi su: Ricky Warwick (vokal), Scott Gorham (gitara), Damon Johnson (gitara), Marco Mendoza (bas).


Thin Lizzy će i dalje nastupati ali ređe nego do sada. Tokom februara i marta imaju zakazane koncerte po Evropi.

Debi album benda produciraće Kevin Shirley(Iron Maiden, Joe Bonammasa, Journey). Snimanje počinje u januaru, datum objavljivanja je u maju mesecu. Izdavač je Nuclear Blast Records.

Više o bendu na facebook.com/BlackStarRidersOfficial
sajt benda počinje sa radom 24. decembra Blackstarriders.com

povezane vesti: Thin Lizzy novi album, novo ime benda