18.06.2013.

Dodeljene Metal Hammer Golden Gods #vesti

Tradicionalno posle Download Festivala, u Londonu se dodeljuju nagrade Metal Hammer magazina, njihovi zlatni bogovi(Golden Gods). Proteklih meseci su čitaovi širom sveta mogli da glasaju na sajtu magazina. Ceremonija je održana na brodu koji je plovio rekom Thames. Ovo je jedanaesta dodela a korisnici Play Station konzole su mogli uživo da prate preko internet konekcije.

Best New Band (Sponsored by Kraken)  Bleed From Within
Best Underground Band (Sponsored by Ave Satanas) The Algorithm
Dimebag Darrell ‘Shredder’ (Sponsored by Vans)  Eric Calderone
Breakthrough Artist (Sponsored by Hobgoblin)  Asking Alexandria
Best Event (Sponsored by Alchemy)  Heavy Metal Census
Best International Band (Sponsored by Nuclear Blast)  Stone Sour
Best Live Band (Redbull Records)  Gojira
Best UK Band (Sponsored by Roadrunner Records)  Black Sabbath
Best Album (Sponsored by TeamRock Radio)  Black Sabbath
Metal As Fu*k (Sponsored by World Of Warplanes)  Burgerkill
Riff Lord (Sponsored by Axes All Area)  Scott Gorham
Spirit Of Hammer (Sponsored by Jägermeister)  Brian Blessed
Inspiration (Sponsored by USM)  Paradise Lost
Legend (Sponsored by UDR)  Doro
Icons (Sponsored by Century Media)  Alice In Chains
The Golden God (Sponsored by Orange Amplification)  Motörhead

Zebrahead deseti album #vesti #video

Odličan američki punk rock bend Zebrahead 7. avgusta objavljuje svoj deseti album 'Call Your Friends'. Poslednje njihovo izdanje 'Get Nice!' su objavili 2011.
Zebrahead su jedan od bendova koji pati od sindroma jednog hita, na trećem albumu 'Playmate Of The Year' iz 2000. istoimena pesma je uz agresivni marketing i video spot snimljen sa Playboy zečicama u vili Hugh Hefner-a za kratko vreme zavladala top listama. Sama pesma "Playmate Of The Year" uopše nije loša ali bend ima daleko bolje pesme, npr. "Karma Flavored Whisky". Columbia Records nije htela više da ulaže u Zebrahead i posle četvrtog albuma 'MFZB' bend potpisuje za Sony Music.Na šestom albumu 'Broadcast to the World' glavni pevač Justin Mauriello više nije u bendu tako da od mainstream polako ali sigurno postaju underground izvođači. 
Jedno je sigurno svi koji su ih gledali uživo se slažu u jednom da su najpotcenjeniji punk bend. 

Novi album 'Call Your Friends' će biti objavljen u pet različitih omota za pet različita tržišta(Japan, Evropa, US, Australija, ostatak sveta). U najavnom trejleru možete čuti deo naslovne numere i videti sve varijante novog omota.

Posetite stranice benda:
The Pretty Reckless - Follow Me Down #video

Novi spot (lyric video) za glumicu/pevačicu/sex simbol Taylor Momsen i njen bend The Pretty Reckless. Pesma "Follow Me Down" dolazi sa njihovog drugog albuma 'Going to Hell' koji će biti objavljen do kraja godine.Prva nova numera "Kill Me" je objavljena još decembra prošle godine i pretpostavlja se da će se i ona naći na novom albumu.


povezane vesti:
The Pretty Reckless nova pesma "Kill Me" AUDIO

Buckcherry - Nothing Left But Tears #video

Oficijalni lyric video za novi singl "Nothing Left But Tears" za američke rockere Buckcherry pojavio se na njihovom youtube profilu. Pesma dolazi sa njihovog šestog album 'Confessions' i još uvek nije objavljena kao singl.povezane vesti:
recenzija: Buckcherry - Confessions

Preslušajte novi letlive #stream

Četvrti album 'The Blackest Beautiful' američkog post-hardcore-a letlive izlazi 9. jula ali ovde možete da ga preslušate već danas. Epitaph Records po svom običaju nova izdanja bendova sa svoje liste obavezno postavi na svoj youtube kanal pre objavljivanja. Prvi singl je za pesmu "Banshee (Ghost Fame)".povezane vesti: 
Letlive - "Banshee (Ghost Fame)" #video