25. 9. 2013.

Kids In Glass Houses - Peace #recenzija

Transmission Recordings
2013

Britanski rockeri Kids In Glass Houses svojim četvrtim albumom 'Peace' pokušavaju da očvrsnu svoju poziciju benda koji može da dominira top listama. Na žalost rastrzani između elektro rock-a (pop-a) i alternativnog rock ne uspevaju da naprave album koji će zadovoljiti ukuse publike koja ih pamti kao dobar gitarski bend. 

Povučeni uspehom prethodnog izdanja 'In Gold Blood' i velikih hitova "Diamond Days" i "Not In This World" kao da su pisali nove pesme pod uticajem te dve. Naslovna "Peace" otvara izdanje, brza, energična, prava pesma da otvori album. Prvi singl "Drive" nastavlja u pop senzibilitetu i odmah dobijamo i drugu stranu ovog izdanja. Za razliku od Don Broco i You Me At Six koji ostaju dosledni sebi i uspešno zadovoljavaju oba dela svoje publike, ženski koji voli emotivnije pop pesme i muški koji je tu zbog gitarskih pesama, Kids In Glass Houses kao da idu iz krajnosti u krajnost. Totalna pop "Set Me Free" bi više priličila nekom teen pop bendu, "VIP" - povratak na gitare, "Stormchasers" balada...
"Runaways" neodoljivo podseća na neke Angels & Airways hitove. Balada "Nightcrawler" zatvara album.

U samo 35 minuta, dovoljno, Kids In Glass Houses su uspeli da izmešaju dovoljno pop i rock pesama na jednom mestu. Biće tu sigurno hitova koji će prijati mlađoj populaciji ali ako pratite njihov rad onda je 'Peace' svakako slab album u odnosu na prošle.


Dream Theater "The Enemy Inside" #video

Prvi zvanični video sa novog albuma za Dream Theater.


povezane vesti:
Preslušajte novi Dream Theater #stream #audio
Dream Theater novi singl/album #video

Forever The Sickest Kid - Nikki #video

Odličan novi spot za pop punk Forever The Sickest Kid. Drugi singl sa aktuelnog albuma 'J.A.C.K.'


povezane vesti:
Forever The Sickest Kid akustično #video
Forever the Sickest Kids "Chin Up Kid" Warped #video
Preslušajte novi Forever The Sickest Kid album #stream

Max Cavalera o novom Soulfly albumu #video

Hatebreed - "Dead Man Breathing" lyric #video

Američki hardcore Hatebreed objavili su lyric verziju spota za novi singl "Dead Man Breathing". Pesma se nalazi na poslednjem albumu 'The Divinity Of Purpose' objavljenog krajem januara.


povezane vesti:
Hatebreed - Honor Never Dies VIDEO

New Found Glory snimali spot #video #audio

Nova pesma "Connect The Dots" se nalazi na 'Kill It Live' koncertnom albumu za New Found Glory. Na svojim stranicama bend je postavio kratki klip sa scenama sa snimanja spota. Album će se naći u prodaji od 8. oktobra.




povezane vesti:
New Found Glory novi singl #audio 
Reading & Leeds Festival prvi dan #video