2. 1. 2013.

Dave Grohl ima novi bend

U cilju promocije 'Sound City' dokumentarnog filma, Dave Grohl je osnovao novi bend i nastupaće na Sundance Festivalu gde se održava premijera filma. Ime benda je Sound City Players i prvi nastup je 18. januara. Bivši bubnjar Nirvane i lider Foo Fighters-a potvrdio je da su članovi muzičari koji su i sudelovali u filmu plus specijalni gosti. Sound City je režiserski debi za Grohl-a.


Izuzetno zauzeti Grohl trenutno režira i spot za novi singl sa Soundgarden-ovog povratničkog albuma pesmu "By Crooked Steps".


Na svom twitter profilu Kat Von D  devojka DJ-a Deadmau5 je postavila sliku na kojoj pored Grohl-a i Chris Cornella pevača Soundgarden je i Deadmau5. Poznati DJ je već sarađivao sa Grohl-om i Foo Fighters ali ovog puta je glumac u ulozi policajca.

Dizzee Rascal fenomenalni novi spot VIDEO

Novi spot "Bassline Junkie" za legendu britanskog hip hop-a Dizzee Rascal-a, preuzet je sa besplatnog 'Mix Tape Vol. 2' izdanja. Objavljen 26. decembra album je nastavak 'Mix Tape Vol 1' izdatog 2007. godine.

Odličan video spot predtavlja Rascal-a kao propovednika nove Bassline religije, a refren pesme nosi poruku "I don’t need no speed, I don’t need no heroin, I don’t want no coke, you can keep your ketamine, I’m a bassline junkie"(ne treba mi ubrzanje, ne treba mi heroin, ne treba mi kokain, zadrži svoj ketamin. Ja sam navučen na bas).

U međuvremenu reper završava svoj novi, peti studijski album, naslednik izdanja iz 2009. 'Tongue n' Cheek'.


HIM sviraju novu pesmu VIDEO

Finski rockeri HIM počeli su da izvode nove pesme sa predstojećeg albuma. Na Helldone Festivalu u Helsinkiju 29. decembra izveli su "I Will Be The End Of You". Bend koji je karijeru zasnovao na ljubavnim pesmama svoj deveti album "Tears On Tape" objavljuju na proleće ove godine. Nov materijal HIM su snimali u Finnvox Studios u Helsinkijju sa svojim producentom Hiili Hiilesmaa (APOCALYPTICA, AMORPHIS, MOONSPELL). Mix albuma je rađen u Londonu sa Tim Palmer-om, sa kojim su sarađivali na prethodna dva izdanja Dark Light(2005) i Venus Doom(2007).

Ville Valo pevač HIM o novim pesmama: "U suštini mi sviramo moderni retro, nov album zvuči kao da ste pomešali Roy Orbison-a i Metallica-u. Hteli smo da zvuči gadno i prljavo, mi imamo punk rock stav. Ali imamo i nežniju stranu."