21. 2. 2013.

Santana i Neal Schon ponovo zajedno?

Pre više od četrdeset godina Neal Schon je napustio Santanin bend da bi osnovao Journey sa klavijaturistom Gregg Rolie-om. U intervjuu nedavno, Schon je otkrio da su on i Santana razgovarali o novom projektu u skoroj budućnosti.

"Povezao sam se sa Santanom i pričamo o tome da snimamo zajedno. Dosta smo pričali telefonom a pre božića smo se i sreli. Nikada ne znate šta će se desiti. Život je pun iznenađenja. Veoma sam uzbuđen." rekao je Schon za Noise11.

Sa samo 15 godina, kao čudo od deteta na gitari, Neil Schon je postao član Santaninog benda, snimio je dva albuma 'Santana III'(1971) i 'Caravanserai'(1972). 1973. napušta bend, dve godine kasnije prvi album Journey je izašao.

Instrumentalni solo album 'The Calling' je objavio u oktobru 2012., a uskoro sa Journey kreće na zajedničku turneju sa Deep Purple.

Mike Coppola / Kevork Djansezian, Getty Images



povezane vesti:

Počinje snimanje novog Foo Fighters albuma VIDEO

Na dodeli BRIT Awards u Londonu 20. februara Dave Grohl je voditelju programa James Corden-u rekao da se sutra vraća u Los Angeles jer počinje snimanje novog Foo Fighters albuma.
Krajem prošle godine Grohl je najavio da Fighters-i neće raditi par godina i da pažnju skreće na druge projekte. Sa završetkom Sound City filma i koncertne promocije materijala snimljenog kao posveta legendarnom studiju, Grohl je svirao bubnjeve na novom albumu svojih prijatelja Queens Of The Stone Age. Kao režiser snimio je novi spot Soundgarden "By Crooked Steps".

Za nepoznat hip hop projekat RDGLDGRN je snimio bubnjeve za njihov prvi album.

Prošlog meseca frontman Fighters-a je izjavio da je novi materijal benda već spreman za snimanje.

Kada će se novi materijal pojaviti, "Jednog dana" rekao je Grohl.





povezane vesti:

Steve Harris British Lion uživo VIDEO

Mnogi nisu ni sanjali da će doći dan kada će Steve Harris ponovo svirati u klubovima ili sa bendom  koji nije Iron Maiden! Novi projekat British Lion dobio je i svoju koncertnu promociju. Na svom vimeo profilu postavili su kratki snimak sa prvog koncerta, iako je sniman sa više kamera audio deo snimka deluje kao amaterski. Nadamo se skorom objavljivanju cele pesme sa nekog od koncerata British Lion.



Steve Harris British Lion LIVE Moto Clube de Faro from Steve Harris on Vimeo.

povezane vesti:
Steve Harris na turneji sa British Lion
Iron Maiden DVD i novi datumi na turneji VIDEO
recenzija: Steve Harris – Britsh Lion
Blaze Bayley i Thomas Zwijsen - Russian Holiday VIDEO

Slayer bez bubnjara u Australiji

Dave Lombardo dugogodišnnji bubnjar trash metal legendi Slayer je otpušten iz benda na predstojećoj turneji u Australiji.

20. februara Lombardo je izdao saopštenje u kom objašnjava situaciju: "Prvo ću da se izvinim svima u Australiji koji su očekivali mene na bubnjevima na Soundwave festivalima. Istina je da sam 14. februara dobio poruku da neću svirati u Australiji. 

Prošle godine otkrio sam da 90% naše zarade ide na troškove menadžmenta dok nama ostaje samo 10%. Mislim da biznis jednog benda ne treba tako da funkcioniše. Tom Araya i ja smo unajmili nezavisne računovođe da provere naše poslovanje ali meni je uskraćena informacija o njihovoj proceni.

Proveo sam celu 2012. svirajući a nisam još uvek plaćen! Pored svega rečeno mi je da neću biti plaćen ako ne potpišem nov ugovor o čijem sadržaju nisam upoznat. Takođe su pokušali da mi zabrane da dajem intervjue i izjave u vezi cele situacije.

Zadnji put kada sam se video sa Kerry King-om i Tom Aray-om pokušao sam sa njima da popričam o novonastale situacije ali mi je rečeno da im je lakše da nađu novog bubnjara nego da promene ovaj način poslovanja. Par dana kasnije advokati su mi poslali e-mail da u Australiji ne sviram."

Nije prvi put da Lombardo napušta Slayer, prvi put je otišao 1986. da bi se vratio sledeće godine, onda 1992. a vratio se 2001.

Slayer već neko vreme svira bez originalnog gitariste Jeff Hanneman-a koji se još uvek oporavlja od ujeda otrovnog pauka. Na njegovo mesto je, kao zamena, Gary Holt iz benda Exodus.


Po još uvek nezvaničnim informacijama na Soundwave Festivalima će umesto Lombarda svirati Jon Dette, on je već svirao sa Slayer 1996., a trenutno je na turneji sa Anthrax kao zamena Charlie Benante-u. Poznat je i po radu sa Testament.