15. 12. 2012.

Journey na turneji sa Deep Purple i Whitesnake

Od 2011. kada su izdali svoj četrnaesti album 'Eclipse'(ECL1P53) Journey su na neprekidnoj turneji.

U februaru udružuju snage sa Deep Purple na američkoj turneji, marta su samostalno u Japanu. Maj mesec i britanska turneja sa Whitesnake i specijalnim gostima Thunder.


'Eclipse' je drugi album sa novim pevačem Arnel Pinedom, on je zamenio Jeff Scott Soto-a sa kojim bend nije snimao. Pineda je šesti pevač benda, Steve Perry sa kojim je bend doživeo najveći uspeh je napustio bend 1998. posle 21 godina saradnje. Steve Augeri je izdao tri albuma sa Journey i 2006. napušta bend. Jedan od osnivača Gregg Rolie pevač i klavijaturista snimio je prva tri albuma benda.
Arnel Pineda je otkriven preko youtube snimaka, poreklom sa Filipina, pevao je u bendu The Zoo, svirali su svoj materijal ali i pesme Journey, Aerosmith, Led Zeppelin. Neal Schon gitarista Journey je video snimke i kontaktirao pevača. 2008. Journey sa Pinedom izdaju odličan album 'Revelation'. Mediji su bili dosta zainteresovani za priču o Pinedi i Journey. Za kratko vreme bend je povratio uspeh koji je imao sredinom osamdesetih.

O životnoj priči Arnel Pinede režiserka Ramona Diaz je snimila dokumentarni film 'Don't Stop Believin': Everyman's Journey'.

Pored intervjua članovima benda i Pinedine porodice, kamere su pratile pevača na turneji sa Journey po Americi i kao vrhunac rasprodati koncert u Manili na Filipinima pred 25,000 ljudi.

Film se prikazuje po festivalima u toku sledeće godine se očekuje DVD izdanje.


U međuvremenu Neal Schon je objavio svoj sedmi solo album. Osim gitara, svirao je i bas i producirao album 'The Calling'. Pored njega na bubnjevima je Steve Smith, nekadašnji član Journey, Igor Len na klaviru i na dve pesme Jan Hammer na Moog Synth-u. 12 pesama instrumentalnog rocka za prave ljubitelje gitarske muzike.

Jedini video objavljen do sada je za naslovnu pesmu "The Calling", iz nekog razloga je nepotpun, samo tri minuta od pet minuta. Ovo je ne-oficijalni spot za pesmu:

Нема коментара:

Постави коментар