17.01.2014.

Flo - D'amore e di altre cose irreversibili #recenzija

Agualoca Records
2013


Debi album italijanske pevačice Flo kao da je stvoren za opuštanje i uživanje. Muzika na albumu i produkcija su osmišljeni tako da brilijantan vokal umetnice bude uvek u prvom planu, da samo prate emocije koje proizvodi Flo.

Ako pomno pratite mikerecenzije, da vas podsetim da smo se već susreli sa fantastičnim glasovnim mogućnostima Flo na albumu ‘Per La Strade Ripetute’ grupe Corde Oblique, gitariste Riccardo Prencipe-a. Jedan od glavnih autora muzike i gitarista na prvom solo izdanju pevačice je Ernesto Nobili iz benda Driving Mrs. Satan, takođe prijatelji ovog bloga.


Naslovna “D'amore e di altre cose irreversibiliotvara disk, pop muzika kako se više ne snima, mediteranski zvuci, vokal koji vas ostavlja bez daha, pregršt emocija od samog starta. Album se nastavlja sa veselom „Para que tu me oigas“ u kojoj se Flo svojim glasom nadmeće sa violinom...
Prvi singl je lagana „Ça ne tient pas la route“ iznenađujuće retro sa modernim elementima. „Santa Lluvia“ balada, lagana, mirna, tužna i sledeća „Presentimento“ nastavlja u sličnom stilu. Italijanski folk pomešan sa pop muzikom u predivnoj „Olor a Lluna“, možda i najlepša numera na albumu! Zavodljiva „Meu Tempo Melhor“ donosi još više world music elemenata, dok sledeća „Lusitania“ ima sve odlike jazz pop melodija. „O Ponto mais a sul“ je spora i po malo mračna kao da je inspiraciju tražila u muzici Portishead ili Massive Attack. Italijanska balada „Pirati a Palermo“ zatvara album D'amore e di altre cose irreversibili’

Ovo je album za one koji uživaju u muzici, umetnosti, za one koji će da plešu sa voljenom osobom dok slušaju ovaj nadasve kvalitetan vokal. Ako i treba naći neku zamerku ovom izdanju onda je to što je previše sporih i mirnih pesama a manje veselih, a možda je to i plus?

Motörhead 'Aftershock' EPK #video

15. minuta zvaničnog video press materijala je konačno dostupno na youtube-u. Detaljno o pesmama sa novog albuma i ostalim detaljima vezanim za izdanje saznajte od članova benda.povezane vesti:
Coachella Festival 2014 #vesti 
Motorhead - Heartbreaker #video #premijera 
Driving Mrs. Satan - Popscotch #recenzija 

Kako su You Me At Six snimali spot "Fresh Start Fever" #video

Scene sa snimanja drugog spota sa 'Cavalier Youth' albuma su u jednom klipu postavljeni na youtube. "Fresh Start Fever" je drugi singl sa novog izdanja benda koje će se naći u prodaji od 28. januara. Prvi singl "Lived A Lie" se pojavio septembra.povezane vesti:
You Me At Six "Lived A Lie" uživo #video 
You Me At Six - Fresh Start Fever #video #premijera  
You Me At Six povratak kući #video