29. 3. 2013.

Kvelertak - Meir

Roadrunner Records
2013


Šestorka Kvelertak iz Norveške je uspela da ponudi nešto neočekivano, kombinaciju hard rock muzike i black metal-a. Njihov zvuk bi najlakše mogao da se uporedi sa bendom Turbonegro ali se osećaju i uticaji bendova Motorhead, Clutch, Foo Fighters, The Hives i ACDC. Uz taj garažni punk rock zvuk dodajte pevanje tj. klasično black metal “dranje” i dobijate Kvelertak!


Meir’ je njihov drugi album i dolazi tri godine posle prvenca koje nosi naziv benda ‘Kvelertak’. Sve pesme su na norveškom jeziku a tekstovi su inspirisani lokalnom mitologijom i folklorom.
Åpenbaring” otvara izdanje - garažni punk rock, kreštanje i refren koji je zapravo i otpevan. U sledećoj “Spring Fra Livet” su u prvi plan gitare. U nekim pesmama ima black metal ritmova ali gitaristi Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland i Maciek Ofstad kao da ne žele da idu toliko daleko, rifovi su uvek u hard rock maniru. Muzički ovaj album je savršen, u kombinaciji sa “čudnim” vokalima to i dalje zvuči odlično. Do izdavanje albuma objavili su dva singla: “Bruane Brenn” – u kojoj je možda i najpevljiviji refren na albumu; drugi singl “Månelyst” je više u punk rock maniru. Prvih sedam pesama su sve ispod četiri minuta duge i one čine osnovu ‘Meir’ albuma, ostale četiri pesme pomalo i smaraju, ako se uzme u obzir da su preko 6 minuta duge, predzadnja “Tordenbrak” traje skoro 9 minuta!

Kvelertak su svakako osveženje na rock sceni. Biti inovativan u svetu muzike danas je sve teže i teže, uticaj interneta i propast muzičke industrije učinio je da bendovi snimaju albume u svojoj produkciji što ima svoje i dobre ali i loše strane. Za uspeh u muzici je možda najviše potrebna sreća, ali biti originalan sigurno ne može da odmogne.

Uskoro novi Enter Shikari singl VIDEO

4. aprila Enter Shikari objavljuju nov singl i video za pesmu "The Paddington Frisk". Pre par nedelja momci iz benda su otišli u Chapel Studios u Lincolnshire-u i snimili tri nove pesme. Prva će biti objavljena odmah a ostale dve u toku godine. Produkciju je ponovo radio Dan Weller, sa njim su sarađivali i na ‘A Flash Flood Of Colour’ albumu, za mix je bio zadužen Forrester Savell. Bend je trenutno (oni su uvek!) na turneji.

Snimci iz studija:



Mart 2013. Enter Shikari uživo:



povezane vesti:
Pevač Enter Shikari u humanitarnoj kampanji VIDEO
Enter Shikari u studiju VIDEO
Enter Shikari dobili nov spot na poklon! VIDEO
recenzija: Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour

Strip pevača My Chemical Romance

Gerard Way pevač My Chemic Romance, inače veliki zaljubljenik u stripove, objavljuje grafičku novelu kao oproštajni poklon svim fanovima njegovog benda. MCR su odlučili da prestanu sa radom i ostavili milione obožavatelja u zaprepašćenju i sa pitanjem: "Zašto?".

Strip je inspirisan sada već poslednjim MCR albumom 'Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys' kako i nosi naziv. U Britaniji će biti objavljen 16. juna preko Forbidden Planet izdavača, prvi promo će se pojaviti 4. maja kada je i Free Comic Book Day. Priča prati Killjoys-e koji se bore protiv tiranske megakorporacije Better Living Industries. Mnogi gube život, samo jedna misteriozna devojka preživljava i nastavlja borbu protiv BLI-a. Gerard Way je već radio na seriji stripova pod The Umbrella Academy oznakom.

Depeche Mode "Soothe My Soul" VIDEO

Sa novog 'Delta Machine' albuma pop legende Depeche Mode su objavili nov spot, za pesmu "Soothe My Soul". Crno-beli spot u kom dominiraju zmije i golišave manekenke režirao je Warren Fu. Prvi singl sa novog albuma je bio za pesmu "Heaven".