30. 7. 2013.

Nine Inch Nails "Disappointed" uživo #video

Na Ansan Valley Rock Festivalu u Južnoj Koreji NIN su premijerno odsvirali još jednu novu pesmu sa 'Hesitation Marks' albuma. "Disappointed" je četvrta nova koju možemo da čujemo, pored "Find My Way" i "Copy Of A" odsvirane na Fuji Rock Festivalu prošle nedelje. Prvi objavljena je aktuelni singl "Came Back Haunted".



povezane vesti:
Nine Inch Nails povratak na scenu #video
Novi Nine Inch Nails sa četiri različita omota #vesti #hesitationmarks
Nine Inch Nails "Came Back Haunted" #video

AFI "I Hope You Suffer" #video #premijera

Posle premijere novog singla, AFI logično objavljuju i spot za "I Hope You Suffer".



povezane vesti:
AFI detalji 'Burials' albuma #vesti
Konačno nova AFI muzika #audio
10 pankera koji su bogatiji nego što mislite

Detalji novog Hellsongs albuma #video

'These Are Evil Times' je naslov trećeg studijskog albuma švedskog trija Hellsongs. Kao i na svim prethodnim i na ovom albumu se nalaze obrade čuvenih heavy metal hitova u tzv. lounge rock maniru.

Prvo izdanje na kome se pojavljuje nova pevačica My Engström Renman.
Posle iznenadne bolesti prethodne pevačice bend je bio pred odlukom da prestanu sa radom. Kalle Karlsson idejni tvorac celog projekta je razmišljao da preradi pesmu "Stand Up And Shout" koja nije ušla na 'Minor Misdemeanors' kao posvetu godišnjice smrti Ronnie James Dio-a, tako se i setio da bi njegova stara poznanica mogla da snimi vokale na tom singlu. Posle turneje sa njom bilo je očigledno da bend nastavlja u istom pravcu ali sa My kao pevačicom.

Na 'These Are Evil Times' Hellsongs zvuče kao i do sada ali kao što nisu nikada zvučali. Neke od novina su: kompletan set bubnjeva, pesma na nemačkom...

1. Iron Man (Black Sabbath)
2. A Silence So Loud
3. Engel (Rammstein)
4. Cold
5. Animal Army
6. Eyemaster (Entombed)
7. Equality
8. Oh, Rosseau!
9. Stand Up And Shout (Dio)
10. Music Took My Life

Izdavač je Tapete Records, datum 30. avgust.



povezane vesti: 
Probajte nešto novo - Hellsongs #video

Saznajte više o The Postal Service #video

Projekat The Postal Sevice koji iza sebe ima samo jedan album ali i ozbiljnu bazu fanova u Americi kao jedan od najprodavanijih albuma Sub Pop-a od Nirvaninog debi albuma.

The Postal Service su ove godine krenuli na turneju u čast od deset godina od objavljivanja njihovog jedinog albuma 'Give Up'. U 14 minuta koliko traje dokumentarac postavljen na youtube možete se upoznati sa istorijom njihovog izdanja, o muzičarima koji su učestvovali u snimanju. Kao i o problemima koncertne promocije: Jimmy Tamborello je morao da rasklapa svoje stare računare i sa hard diskova "skida" semplove koji su neophodni za uživo nastupe. Uz dosta kratkih intervjua i uživo nastupa film Some Idealistic Future je odličan dokumet o jednom izdanju koje je nastavilo da živi svih ovih godina bez dodatnih promocija, spotova, koncerata.

Režiser filma je Justin Mitchell.


povezane vesti:
The Postal Service - A Tattered Line of String #video
Coachella 2013: The Stone Roses, Blur, RHCP... VIDEO

Nova DevilDriver pesma #audio

Sa šestog izdanja 'Winter Kills', datum izlaska 26. avgust, američki DevilDriver su objavili "The Appetite" prvi singl. Dez Fafara glavni čovek benda je najavio da je album povratak korenima: "Ako volite naše prve tri ploče takav je zvuk i na novom albumu, ima taj intenzivni groove. Fanovi su nam nadenuli nadimak 'kalifornijska groove mašina' koji nam u potpunosti odgovara".
Pesma je premijerno emitovana na britanskom Team Rock radiju.


Manic Street Preachers - Show Me The Wonder #video

Prvi zvanični singl sa 'Rewind The Film' albuma. "Show Me The Wonder" izlazi 8. septembra dok će se album pojaviti deset dana kasnije. Ovo je drugi promo video, prvi je bio za naslovnu numeru ali se neće pojaviti kao singl izdanje.



povezane vesti:
Manic Street Preachers drugi singl #audio
Detaljno o novom Manic Street Preachers #vesti #video
Povratak Manic Street Preachers #video

Iron Maiden #video dnevnik sa turneje

Još jedan video sa Iron Maiden turneje, ovog puta predstavljaju koncerte koji su došli posle Download Festivala.



Maiden England 2013 - Donington to Stockholm from Iron Maiden on Vimeo.


povezane vesti:
Probajte nešto novo - Hellsongs #video
Iron Maiden sa Download Festivala 2013 #video
Iron Maiden #video sa turneje #vesti

Newsted - Heavy Metal Music #recenzija

Chophouse Records
2013


Prvi album benda Jason Newsted-a nekadašnjeg basiste Metallica-e osmišljen i snimljen u staroj školi heavy metala. Jedino pitanje koje će mnogi postaviti je: Koliko zvuči kao Metallica? Pa ne previše, vokali po malo deluju kao James Hathfield samo zato jer je Nested i pevač a taj njegov "talenat" do sada nije dolazio do izražaja.

"Heroic Dose" otvara album 'Heavy Metal Music' i ima neki Killing Joke prizvuk ali bez elektronike. Sledeća "Soldierhead" je za stare trash fanove. "...As The Crow Flies" kao da je inspirisana Megadeth-om. Sporija "Ampossible" možda i potencijalni singl posle koje sledi još jedna trash "Long Time Dead". Jedna od nekoliko već objavljenih "Above All" klasična metal pesma u kojoj Newsted-ov glas baš podseća na Lemmy iz Motorhead. "King of the Underdogs" originalno objavljena na prvom EP-ju koji nosi naziv 'Metal' je tipična old school metal pesma u nekom Saxon, Accept fazonu. Najsporija na albumu je "Nocturnus" posle koje dolazi "Twisted Tail of the Comet" (koja me je podsetila na King Diamond-a). Odlična "Futureality" zatvara ovaj disk.

Ostaje misterija zašto Newsted nije nastao mnogo ranije ali i sada dobro dođe ako ste se zasitili modernih metal bendova koji vole da pomešaju više žanrova u svojoj muzici. Dve gitare, bas, bubanj i vokal bez ikakvih elektro dodataka a ipak ne u totalnom retro fazonu Newsted bi zbog toga trebao da prija i mlađoj kao i starijoj metal publici.