22. 1. 2014.

Skindred - Kill The Power #recenzija

BMG
2014


Skindred su jedini bend koji sa pravom može da nosi etiketu alternativnog metala. Kada se spoje rock, punk, reggae, dub, rap, hardcore, metal dobije se Skindred. Njihov peti album ’Kill The Power’ je na momente težak i žestok a ipak ume da bude i veoma lagan i pevljiv, jedno je sigurno nećete zažaliti ako ga preslušate.

Naslovna „Kill The Power“ otvara izdanje, skoro pa klasična Nu-metal numera, od starta albuma susrećete se sa snagom koju Skindred imaju u svojoj muzici, jedinstveni su po tome! Dub elementi u sledećoj „Ruling Force“, inače jedan od najboljih refrena na albumu je baš u ovoj pesmi. U „Playing With The Devil“ spajaju metal , reggae i dub, nešto što Skindred najbolje i radi.
Worlds On Fire“ žestoka i brza dođe kao uvod za (prvi singl) „Ninja“ koja na momente deluje komično ali je tako zarazna, jedna od onih na koje se „navučete“ čim je prvi put čujete.
Mnogo ozbiljnija je „The Kids Are Right Now“ ali i veoma laganija u odnosu na ostale. „We Live“ iz nekog razloga dosta podseća na Foo Fighters, mirna, spora i predivna pesma.
U „Open Eyed“ je gost Jenna G, engleska pevačica i producent. „Saturday“ jednostavna i vesela, pretendent za veliki hit na žurkama jer je tekst pesme upravo toj temi i posvećen. Pred sam kraj diska hardcore u „Proceed With Caution“ a album zatvara akustična balada „More Fire“.

Skindred su moderna verzija Bad Brains-a, samo za razliku od svojih idola iz Amerike, Velšanima karijera svakim novim albumom ide uzlaznim putem. „Kill The Power“ je album koji morate preslušati jer će i najveći skeptici pronaći nešto što će im se svideti.

Don Broco #video dnevnik sa turneje br. 2

Drugi deo kratkog dokumentarca sa zimske turneje za Don Broco.




povezane vesti:
Don Broco #video dnevnik sa turneje
Don Broco novo izdanje #video
Don Broco nov spot VIDEO

Probajte nešto novo - The Kindred #video #premijera

Odličan i veoma originalan kanadski bend The Kindred 25. februara objavljuju svoj drugi album 'Life in Lucidity'. Šestorka (dve gitare, bas, bubanj, klavijature i vokal) svira progresivni metal ali za razliku od nekih drugih iz istog žanra njihove pesme nisu dosadne već izuzetno energične.
Izdavač je Sumerian Records.


Sonisphere Festival najava broj 4. #vesti

Nova imena koja će nastupati na ovogodišnjem Sonisphere festivalu su:
-Limp Bizkit kao specijalni gosti The Prodigy prvog dana festivala 4. jula.
-Anthrax, koji uskoro počinju snimanje novog materijala tako da će publika u Knebworth-a možda imati prilike da premijerno čuje neku od novih pesama
-Devin Townsend Project koji prekidaju rad u studiju da bi napravili specijalni nastup za Sonisphere

Ostali učesnici su (možda) manje poznata imena široj publici: Carnifex, Dropkick Murphys, The Sisters Of Mercy, Silverstein, The Virginmarys, Voodoo Six i najveće iznenađenje festivala Chas & Dave. Engleski pop rock duo postoje od 1975. i poslednji put su nastupali na Knebworth-u 1979. kao podrška Led Zeppelin.


povezane vesti:
Sonisphere Festival najava #vesti
The Prodigy na Sonisphere 2014 #vesti
Iron Maiden i Metallica za Sonisphere 2014 #vesti

RDGLDGRN - Doing the Most #video #premijera

Novi spot za RDGLDGRN je prvi u kom se pojavljuju Dave Grohl i Pharell Williams. Grohl je svirao bubnjeve na njihovom debi albumu dok su sa Pharell-om sarađivali na dve pesme.



povezane vesti:
RDGLDGRN - Power Ups #video #premijera
RDGLDGRN - I Love Lamp #video #premijera
RDGLDGRN - RDGLDGRN #recenzija

Kako su Of Mice & Men snimali album #video

Of Mice & Men gitarista Alan Ashby objašnjava proces snimanja novog albuma benda. 'Restoring Force' njihov treći album će se pojaviti 27. januara za Rise Records. Produkciju je radio David Bendeth (Paramore, A Day To Remember).
Možete preslušati 'Restoring Force' klikom na link ispod video klipa.




povezane vesti:
Preslušajte novi Of Mice & Men album #stream
Of Mice & Men - Bones Exposed #audio #premijera
Probajte nešto novo - Of Mice & Men

Novi Eagles Of Death Metal album uskoro #vesti

Josh Homme (Queens Of The Stone Age) i Jesse Hughes (Boots Electric) su počeli rad na novom albumu, prenosi britanski NME. Eagles Of Death Metal je projekat u koji zapravo postoji duže i od Queens Of The Stone Age i Kyuss (prvi bend Josh Homme-a). Hughes i Homme su oformili bend još kao tinejdžeri ali prvi album je izašao tek 2004. (Peace, Love, Death Metal). Bend je do sada objavio tri album, poslednji 'Heart On' 2008.
Jedini stalni članovi su Hughes i Homme ali lista onih koji su učestvovali u stvaranju Eagles Of Death Metal muzike je preduga: Jack Black, Dave Grohl, Mark LaneganTroy Van LeeuwenLiam Lynch...




povezane vesti:
Queens of the Stone Age - The Vampyre of Time and Memory #video #premijera #VampyreQOTSA
Arctic Monkeys i Josh Homme #video
Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork

Nedostaju vam letLive? #video

Novi snimci sa decembarske turneje nastali su u klubu Rock City u mestu Camarillo u Kaliforniji. Protekla godina je bile veom uspešna za letLive, album The Blackest Beautiful je izašao početkom jula imali su nekoliko veoma uspešnih singlova, stekli puno novih fanova...



Letlive. December-2013. (Camarillo, CA) from Ricky Benedict on Vimeo.

povezane vesti:
letLive uživo na Audiotree #video #stream
Download Festival 2014 nova imena #vesti #DL2014
letlive. u novoj pesmi Skrillex-a #audio