12. 12. 2012.

The Beatles / Nirvana NOVA PESMA!?

Vest koja je preplavila internet medije u toku današnjeg dana je da će članovi Nirvane: Dave Grohl, Krist Novoselic i Pat Smear nastupati sa legendom The Beatles Sir Paul McCartney na koncertu 12/12/12.

mikerecenzije: Paul McCartney svira sa Nirvanom

Nova vest je potvrda da će četiri muzičara zaista svirati i to NOVU pesmu!!
Pesma je kombinacija Helter Skelter (The Beatles) i Scentless Apprentice (Nirvana).
Krist Novoselic je to potvrdio na svom twitter profilu


Koncert 12/12/12 počinje u 01:30 po srednje-evropskom vremenu 13. decembra
zvanični youtube stream


Black Veil Brides "In The End" VIDEO




Prvi singl "In The End" sa novog albuma 'Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones' koji će se naći u prodaji 8. januara. Konceptualni album opisuje priču o bandi The Wild Ones sadrži 19 pesama "In The End" je 18. Ovo je treći album benda, izuzetno uspešni 'Set the World on Fire' je izašao 2011.
Black Veil Brides sledeće godine kreću na intenzivnu turneju po Evropi kao deo Kerrang Tour 2013 sa Chiodos, Tonight Alive i Fearless Vampire Killers!
Objavljivanje albuma prati i film Legion of the Black koji je vizuelna prezentacija koncepta albuma 'Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones'.

The Pretty Reckless nova pesma "Kill Me" AUDIO

The Pretty Reckless američki hard rock band predvođeni glumicom Taylor Momsen objavili su danas novi singl sa još uvek nepoznatog albuma. Drugi album benda izlazi početkom 2013. godine, 'Light Me Up' prvi album izdat je 2010.

Taylor Momsen nekima je poznatija kao Jenny Humphrey iz serije Gossip Girl.



Taylor je novu pesmu najavila na svom twitter-u.


Bend je ove godine išao na turneju sa Marilyn Manson i Evanescence.

Emocionalni novi Depeche Mode

2013. u martu mesecu Depeche Mode izdaju novi album, emocionalniji od prethodnog podsećaće na 'Violator' i 'Songs of Faith and Devotion', kažu članovi benda.


Pioniri elektroskog pop zvuka nisu objavili naziv naslednika iz 2009. 'Sounds Of The Universe', Bend je potpisao ugovor sa Columbia Records i novo izdanje izlazi sa etiketom ove kuće.
Martin Gore gitarista benda kaže: "Veoma sam zadovoljan kako novi album zvuči, neke od pesama su među najboljima koje smo ikada napisali."
Dave Gahan pevač, je dodao: "Nije bluz ploča ali ima dosta duše u novim pesmama, Hteli smo da dočaramo osećaj koji imamo na koncertima, da taj zvuk prenesemo na disk."

Još informacija o izdanju uskoro će biti objavljeno uskoro. Bend je zakazao 34 koncerta u 25 evropskih zemalja. Prvi je 7. maja u Te Aviv-a. 

Premijera spota "Black Chandelier" za Biffy Clyro VIDEO

Novi spot za Škotlanđane Biffy Clyro skinut sa albuma 'Opposites' čije izdanje očekujemo za kraj januara. Pesma "Black Chandelier" je trenutno veliki radijski hit na evropsim radio stanicama. Šesti studijski album alternativnih rockera dolazi u dva zasebna izdanja, prvi disk 'The Land at the End of Our Toes' i drugi 'The Sand at the Core of Our Bones'. Oba diska sadržaće po 10 pesama, Ben Bridwell iz Band Of Horses gostuje na dve pesme.


"Stingin' Belle" je bio prvi singl sa 'Opposites' izdat 31. jula. Zvanično izdanje se nije pojavilo a pesma je ponuđena kao digitalni download. Prvi singl izdat u obliku CD-a biće "Black Chandelier" datum izlaska je 14. januar.


Novi album Biffy Clyro su snimali u Los Angelesu sa producentom Garth "GGGarth" Richardson sa kojim su  radili na prethodna dva albuma.

Paul McCartney svira sa Nirvanom

12/12/12 naziv je humanitarnog koncerta za pomoć žrtvama uragana Sandy. Na koncertu će nastupati Bruce Springsteen, Bon Jovi, Green Day, Kanye West, The Who i drugi.

Preostali članovi Nirvane, Dave Grohl, Pat Smear i Krist Novoselic će prvi put nastupati zajedno a umesto Kurt Cobain-a mesto pevača pripašće Paul McCartney-u. U izjavi brotanskom SUN McCartney je pozvao Grohl-a da sviraju zajedno u studiju, i ubrzo tu su se našli i ostali članovi Nirvane tako se i rodila ideja za ovaj nastup. McCartney kaže: "Baš i nisam znao ko su ovi momci, ali svi su pričali kako je dobro što ponovo sviraju. Nisam verovao da nisu svirali zajedno toliko dugo, onda mi je neko šapnuo to je Nirvana ti si Kurt Cobain. Nisam verovao."


Koncert se održava u Madison Square Garden, New York-u. Prenos možete gledati putem websajta ili tv stanica širom sveta.


Ravi Shankar preminuo u 92. godini

Indijski sitar viruoso Ravi Shankar preminuo je u 92. godini života. Shankar je bio saradnik mnogih velikih svetskih muzičara od The Beatles, John Coltrane, David Crosby, Philip Glass...
Otac je Norah Jones popularne jazz-pop pevačice i Anoushka Shankar World Music kompozitorke.

AP/Aijaz Rahi, Feb. 7, 2012
George Harrison gitarista The Beatles je možda najzaslužniji za proboj Shankara na svetsko tržište. Iako je Ravi Shankar već svirao po Americi, saradnjom sa Harrisonom 1966, začetak je takozvanog raga rock pokreta. Trend mešanja indijske i rock muzike.

Rođen u Indiji 7. aprila 1920 kao Robindro Shaunkor Chowdhury, umro je 11. decembra u svom domu u San Diego, California, US.