26. 12. 2012.

Elektronika na sledećem albumu Mumford & Sons

Pevač Marcus Mumford kaže da će treći album benda doneti promenu u prepoznatljivom zvuku Mumford & Sons. Englezi su posle samo dva albuma uspeli da osvoje svet jedinstvenim spojem folk instrumenata i rock energije u svojim pesmama. Treći album je u pripremi i po rečima frontmena sintizajzeri su dodati uz bendžo i akustične gitare na spisku instrumenata za snimanje novog izdanja.


Folk-Rock kombinacija muzičkih pravaca je Mumford & Sons u 2012. dovela na prvo mesto najprodavanijih albuma svojim drugim izdanjem 'Babel'. Uspeh postignut ovim izdanjem krunisan je koncertom u čuvenom Hollywood Bowl-u u Los Angeles-u.

Za Style magazin Marcus Mumford je rekao da planiraju promenu u zvuku na novom albumu, i da će bend da se oproba u električnom izvođenju pesama. On je dodao: "Uvek smo radili ono što se činilo dobro, nego da razbijamo glavu dali vredi ili ne, možda sada pokušamo sa električnim gitarama ili sintisajzerima".



povezane vesti: Mumford & Sons: Radimo na novim pesmama

2013. za Black Sabbath

Tony Iommi gitarista benda Black Sabbath je na svom sajtu postavio poruku o planovima za sledeću i dešavanjima koja su obeležila ovu godinu u životu muzičara poznatog kao tvorca Heavy Metal-a.

U poruci Iommi kaže:
"Kakva godina, sigurno ne onakva kakvu sam očekivao!

Hvala vam svima na porukama i podršci, bile su veoma ohrabrujuće. Još uvek radim na albumu i uspeo sam da odsviram tri koncerta, što i nije loše s obzirom na vesti sa početka godine. Radujem se novoj godini i novom albumu. Jedva čekam da čujem vaše mišljenje o novom materijalu. Sviraćemo koliko budemo mogli. 

Moje najbolje želje svima vama, sretan božić i nova godina, najvažnije budite pozitivni. 
Tony Iommi"

Januara 2012. gitaristi je otkriven kancer limfnih čvorova. Zbog bolesti je otkazana povratnička turneja Black Sabbath. Bend je ipak nastavio sa pisanjem i snimanjem materijala za novi album, prvi sa Ozzy Osbourne-om posle 34. godine.
Tri koncerta koje je Iommi odražao sa Sabbath su bili na Download Festivalu u Britaniji, Lollapalooza Festival u Americi i koncert u njihovom rodnom gradu Birmingham-u.

Za novi album Black Sabbath šest pesama je već završeno, jedna od njih nosi naziv "God Is Dead". Oko 15 pesama su napisane za potrebe snimanja. Rick Rubin je producent albuma.
Originalni bubnjar Bill Ward je odustao od projekta.

Poklon od Frank Turner-a VIDEO

Frank Turner i Xtra Mile Recording postavili su dve nove pesme koje možete besplatno preuzeti sa sajta izdavača.
Sa novog albuma folk-punk pevača premijerno je objavljen prvi singl "Four Simple Words", druga pesma je b-strana ovog singla, numera "Cowboy Chords".
Novo izdanje Frank Turner-a pojaviće se u prodaji na proleće 2013.



Takođe je postavljena i video poruka Frank Turner-a u kojoj čestita božićne i novogodišjnje praznike svojim fanovima. Ova godina je bila više nego uspešna za pevača, 'England Keep My Bones' album iz 2011. sa kog su skinuta četiri singla omogućila su Turneru da pored intenzivne turneje po celom svetu bude i jedan od izvođača na otvaranju olimpijskih igara u Londonu.