26. 12. 2012.

2013. za Black Sabbath

Tony Iommi gitarista benda Black Sabbath je na svom sajtu postavio poruku o planovima za sledeću i dešavanjima koja su obeležila ovu godinu u životu muzičara poznatog kao tvorca Heavy Metal-a.

U poruci Iommi kaže:
"Kakva godina, sigurno ne onakva kakvu sam očekivao!

Hvala vam svima na porukama i podršci, bile su veoma ohrabrujuće. Još uvek radim na albumu i uspeo sam da odsviram tri koncerta, što i nije loše s obzirom na vesti sa početka godine. Radujem se novoj godini i novom albumu. Jedva čekam da čujem vaše mišljenje o novom materijalu. Sviraćemo koliko budemo mogli. 

Moje najbolje želje svima vama, sretan božić i nova godina, najvažnije budite pozitivni. 
Tony Iommi"

Januara 2012. gitaristi je otkriven kancer limfnih čvorova. Zbog bolesti je otkazana povratnička turneja Black Sabbath. Bend je ipak nastavio sa pisanjem i snimanjem materijala za novi album, prvi sa Ozzy Osbourne-om posle 34. godine.
Tri koncerta koje je Iommi odražao sa Sabbath su bili na Download Festivalu u Britaniji, Lollapalooza Festival u Americi i koncert u njihovom rodnom gradu Birmingham-u.

Za novi album Black Sabbath šest pesama je već završeno, jedna od njih nosi naziv "God Is Dead". Oko 15 pesama su napisane za potrebe snimanja. Rick Rubin je producent albuma.
Originalni bubnjar Bill Ward je odustao od projekta.

Нема коментара:

Постави коментар