23. 7. 2013.

Crossfaith - Eclipse #video #premijera

Još jedan spot za japanski Crossfaith sa albuma 'Apocalyze' koji uskoro izlazi. Drugi singl je "Eclipse".



povezane vesti:
Crossfaith "We Are The Future" #video
Probajte nešto novo - Crossfaith #audio

The Dillinger Escape Plan - One Of Us Is The Killer #recenzija

Sumerian/Party Smasher
2013


Do ovog izdanja, moram da priznam da osim imena benda The Dillinger Escape Plan ništa više nisam ni znao o njima. Posle ‘One Of Us Is The Killer’ albuma, svakako ću pomno da pratim sve vezano za ovaj retko originalan i izuzetan bend.

Mathcore pravac kojim se opisuje muzika The Dillinger Escape Plan bi u slobodnom prevodu bio objašnjen kao kompleksan metalcore sa dosta brzih rifova, iznenadnih brejkova, ritmova koji se ne čuju u metal pravcima(ako i dalje nije jasno onda: mešavina Jazz-a i metalcore-a).

Peti album benda otvara “Prancer” koja je i prvi singl pesma koja će svojom agresivnošću i kompleksnim idejama odmah da vam objasni šta ćete na dalje slušati. U naslovnoj "One Of Us Is The Killer" pokazuju da umeju i da uspore i naprave pesmu bez vrištanja i brzih gitara. Sledećom "Hero of the Soviet Union" kao da pokazuju da sve može da bude veoma brzo. "Nothing's Funny" deluje kao System Of A Down pesma ali mnogo bolje i mnogo manje komercijalno. Sledi mračna i brza "Understanding Decay", dok "Paranoia Shields" sa trubom u pozadini kao da je inspirisana Bad Brains-ima.
Kratka i fenomenalna "CH 375 268 277 ARS" donekle instrumental odličan je intro za "Magic That I Held You Prisoner" u kojoj dominira tempo nekarakterističan za bilo koj metal pravac. "The Threat Posed By Nuclear Weapons" zatvara disk u maniru koji dominira čitavim albumom brzo i agresivno, kao da žele da kažu da ono core iz pravca koji ih opisuje je zapravo muzički prioritet ovog benda.



Da budem iskren The Dillinger Escape Plan nisu za svakog niti oni pišu pesme da bi se svakome dopale. Potrebno je imati malo više muzičkog znanja, što teorijskog što praktičnog da shvatite šta vam njihova muzika nudi.

Možda bi Faith No More baš ovako zvučali da su se sada oformili, jer oni su jedini koji su imali hrabrosti da idu van granica i mešaju metal sa drugim žanrovima, danas je to već normalna pojava ali pored Enter Shikari koji su veoma svrestrani jedino The Dillinger Escape Plan se ističu kao bend koji nudi nešto što vredi zaista slušati.

Frank Turner "Losing Days" #video #premijera

Punk/folk/pop kantautor Frank Turner objavio je novi singl sa 'Tape Deck Heart' albuma.



povezane vesti:
Frank Turner drugi singl VIDEO
recenzija: Frank Turner - Tape Deck Heart

The Dillinger Escape Plan "Hero of the Soviet Union" #video #premijera

Konačno novi singl i spot za The Dillinger Escape Plan sa njihovog novog albuma 'One Of Us Is The Killer'. Ovaj mathcore sastav će vas sigurno oduševiti ako volite muziku koju ne možete opisati rečima. The Dillinger Escape Plan ovim albumom, petim u svojoj karijeri, su dobili više nego pozitivne kritike i od publike i od novinara.

Spot je kompilacija snimaka sa njihovih živih nastupa koji su veoma nepredvidljivi. Oni kao bend koncertno zvuče čak i bolje nego na albumima.




povezane vesti:
The Dillinger Escape Plan - One Of Us Is The Killer #video
Preslušajte novi The Dillinger Escape Plan STREAM
The Dillinger Escape Plan singl br. 2 AUDIO

Yellowcard deset godina 'Ocean Avenue-a" #video

Jedan od najznačajnijih modernih punk/rock albuma je napunio deset godina. Originalno objavljen 22. jula 2003. ali nije odmah postao hit, dosta nas je taj album zavolelo "preko noći" ali sve dok se nije pojavio spot za naslovnu "Ocean Avenue" niko nije uzimao ovaj malo poznati punk bend za ozbiljno.

U to vreme muzičke televizije su još uvek puštale spotove tako da su "Ocean Avenue" i "Way Away" imale dobar status među tada popularnim spotovima. Yellowcard nisu postali zvezde i nisu se prodali korporacijskim izdavačima već su nastavili da objavljuju dobre albume sa više ili manje uspeha.

'Ocean Avenue' je jedan od najpotcenjenijih albuma moderne muzike objavljen u vreme kada su vladali izvođači kojima je zarada bila prioritet. Uskoro se pojavljuje akustična verzija ovog izdanja a Yellowcard i dalje traže svoje mesto u istoriji moderne rock muzike.





povezane vesti:
Hopeless Records letnja kompilacija #stream
Spisak izvođača za Vans Warped Tour 2013 u Evropi #vesti #video
Yellowcard akustični 'Ocean Avenue' VIDEO

Fall Out Boy uživo CD/DVD #vesti

Povratnici Fall Out Boy će objaviti koncertni album 'Live In Tokyo'. Ali po sadašnjim informacijama samo za tržište u Japanu, jer je izdavač Universal Japan. Datum izlaska je 3. avgust.

Bend je na turneji na kojoj promoviše svoj novi album 'Save Rock and Roll' sa kog su skinuta nekoliko singlova koji su postali veliki hitovi na top listama. Nedavno je objavljen četvrti spot, za pesmu "Alone Together".

CD/DVD lista pesama:

Thriller
This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race
Grand Theft Autumn/Where Is Your Boy
Dance, Dance
I Don’t Care
My Song’s Know What You Did In The Dark
Beat It (Michael Jackson cover)





povezane vesti:
Fall Out Boy - Alone Together (Part 4 of 11) #video
Fall Out Boy - Young Volcanoes VIDEO
recenzija: Fall Out Boy - Save Rock and Roll

Rainbow 'Black Masquerade' na CD/DVD #vesti

Koncert iz 1995. održan u Nemačkoj i prikazan na kanalu WDR biće objavljen na digitalnom audio/video formatu kao i na fizičkim nosačima zvuka i slike. Ritchie Blackmore je tada sa Rainbow promovisao album 'Stranger In Us All' objavljen pod pritiskom izdavačke kuće kao karta za izlaz iz Deep Purple.

Na albumu su pored gitariste svirali Dougie White-pevač, Greg Smith-basista, Paul Morris-klavijature, Chuck Burgi-bubnjevi i Candice Night pozadinski vokali. Posle turneje sa Rainbow, Blackmore se konačno posvetio radu sa svojom suprugom Candice na projektu Blackmore's Night koji je i danas veoma aktivan.

Do sada neobjavljen koncert će izdati Eagle Rock ali TV snimak je dostupan preko youtube servisa.

Black Masquerade:

01. Introduction
02. Spotlight Kid
03. Too Late For Tears
04. Long Live Rock 'N' Roll/Black Night
05. Hunting Humans
06. Wolf To The Moon/Difficult To Cure
07. Keyboard Solo
08. Still I'm Sad
09. Temple Of The King
10. Black Masquerade
11. Ariel
12. Since You've Been Gone
13. Perfect Strangers
14. Sixteenth Century Greensleeves
15. Hall Of The Mountain King
16. Burn
17. Smoke On The Water


povezane vesti: 
Rainbow 'Live In Munich 1977' CD, DVD, LP VIDEO
Russia Today intervju sa Blackmore's Night #video
Jon Lord knjiga fotografija #vesti