9. 4. 2013.

Fall Out Boy - Save Rock and Roll

Island
2013


I ako tvrde da ovo nije povratak, jer se nisu raspali nego samo bili na duži odmor, Fall Out Boy su objavili novi album i kako kliše nalaže: bolji su nego ikad! ’Save Rock And Roll’ je ime njihovog petog izdanja koje od svih dosadašnjih ima najmanje veza sa tom vrstom muzike.



Dva odlična singla su najavila ovaj album: prvi „My Songs Know What You Did In the Dark (Light Em Up)“ koja na neki način podseća na neke od pesama preminulog kralja pop-a Michael Jackson-a, drugi singl je pesma koja otvara album energična „The Phoenix“. Paradoksalno te dve pesme i
predstavljaju rock stranu albuma koji se zove ’Save Rock And Roll’. Ako očekujete od ostalih devet pesama slične aranžmane kao kod ove dve bolje odustanite od slušanja ovog diska. Pop muzika sa vokalima Patrick Stump-a čiji glas baš i nije karakterističan za taj pravac, to je najkraći mogući opis novog albuma Fall Out Boy.
Naslovi pesama su očekivani za jedno komercijalno izdanje, npr. „Where Did the Party Go“ ili „Alone Together“! Foxes gostuju u laganoj „Just One Yesterday“, Big Sean gostuje u „The Mighty Fall“ jedina hip-hop pesma na albumu. Okušali su se i u dance varijanti sa „Miss Missing You“. „Death Valley“ ima malo više gitara nego prethodne pesme. Courtney Love je gostovala u „Better Than This (Rat a Tat)“ i umesto pevanja (koje joj ne ide od ruke) samo je izgovorila svoj deo teksta. Album zatvara pesma po kojoj je izdanje i dobilo ime „Save Rock and Roll“ na kojoj neočekivano gostuje Elton John, jedina prava balada i sasvim prijatno iznenađenje.


Fall Out Boy imaju dosta hitova iza sebe i stekli su veliku popularnost ali se nekako čini da su uvek bili drugi izbor svojih fanova. Konkurencija je pre 5-6 godina bila mnogo jača nego sada. Fall Out Boy su i dalje bend za klince ali ako sudimo po reakciji na prva dva singla ima još uvek ima dovoljno „klinaca“ koji će slušati ovaj bend.

Нема коментара:

Постави коментар