31. 5. 2013.

Underground velikani New Model Army objavljuju novi album

Već više od trideset godina na muzičkoj sceni, jedni od začetnika alternativnog rocka bend New Model Army objavljuju svoj dvanaesti album.


Oformljeni 1980. u Bradfordu, Engleska, prvi album 'Vengeance' izlazi 1984, tokom karijere suočavali su se sa raznim političkim problemima: '85 im je odbijena viza za turneju po Americi kao razlog su navedeni politički tekstovi usmereni protiv Amerike, takođe i 2007. im je odbijena viza i turneja promocije albuma 'High' je otkazana.
NMA su osnovali pevač i gitarista Justin Sullivan, koji i glavni kompozitor, uz njega je bio i Robert Charles Heaton koji je preminuo 2004.
Sa albuma 'Thunder and Consolation' iz 1989. pesma "Vagabonds" je uspela da uđe na Top 40 listu singlova.
Sarađivali su sa britanskom umetnicom Joolz Denby koja je postala i prvi menadžer benda.
Ed Alleyne-Johnson na električnoj violini je snimio sa njima dva albuma i bio član benda na turnejama početkom devedesetih. Ricky Warwick, pevač u Black Star Riders je bio član NMA do 1988.
Ponekad su išli na turneju kao Justin Sullivan and Friends i tada bi svirali akustične verzije pesama.
Poslednji album 'Today Is a Good Day' je odjavljen 2009.

Novi dvanaesti disk NMA nosiće naziv 'Between Dog And Wolf''. Bend je producirao muziku a mix je radio Joe Barresi(Tool, QOTSA, Soundgarden...)
Na svojoj facebook stranici NMA su izdali saopštenje:
"Tokom proteklih osam godina objavili smo seriju rock-band-u-sobi albuma, osetili smo potrebu da uradimo nešto drugačije i ovo je sigurno najbolji album koji smo ikada snimili. Ime albuma dolazi od srednjovekovne francuske izreke: "teško je razlikovati psa od vuka, prijatelja od neprijatelja". Taj osećaj kontradiktornosti nas reprezentuje u pravom svetlu a ta transformacija se oseća i na albumu.

Dokumentarac o istoriji benda je snimio nagrađivani režiser Matt Reid. Tri godine je rađen čitav projekat a pojaviće se septembra kada i novi album.

Krećemo na najveću turneju do sada."

New Model Army su bend koji teško da ćete čuti na radio stanicama, svaka čast izuzecima, muzičke televizije ne puštaju ni komercijalnije bendove od njih, sve to je manje bitno od činjenice da su oni jedan od bendova koji vam može promeniti život ako se posvetite njihovoj muzici


Trejler za prvi Palms album VIDEO

Palms projekat pevača Deftones Chino Moreno-a i članova ISIS uskoro objavljuje prvi album. Disk će objaviti Ipecac Records izdavačka kuća Mike Patton-a, 25. juna. Idanje sadrži 6 pesama i ima trajanje od oko 47 minuta (01. Future Warrior, 02. Patagonia, 03. Mission Sunset, 04. Shortwave Radio, 05. Tropics, 06. Antarctic Handshake).
Početkom jula bend kreće na američku turneju.

Do sada je objavljena samo pesma "Patagonia" i može se se preslušati na pitchfork.com



povezane vesti: 
Deftones / Isis projekat Palms detalji izdanja
Deftones - "Swerve City" VIDEO
recenzija: Deftones – Koi No Yokan

Novi Slayer bubnjar je...

Paul Bostaph se vraća na mesto bubnjara u Slayer posle 12 godina, bio je član benda od 1992 do 2001. U tom periodu snimio je četiri albuma sa njima: "Divine Intervention" (1994), u 1996. album punk obrada "Undisputed Attitude", "Diabolus In Musica" (1998), "God Hates Us All" (2001). Snimio je i DVD koncert "War At The Warfield" (2001).

Pored Slayer svirao je i sa Forbidden, Exodus, Systematic i Testament.

Prvi nastup sa Slayer Bostaph će imati 4. juna u Poljskoj, ovog leta imaju zakazana 35 nastupa po Evropi, početkom jeseni su u južnoj Americi.

Gary Holt će i dalje biti na mestu, sada već preminulog gitariste Jeff Hanneman-a.


povezane vesti:
U čast Jeff Hannemana VIDEO 
Lombardo o Slayer i Grip INC.
Slayer/Lombardo: kada muzika postane biznis