31.05.2013.

Underground velikani New Model Army objavljuju novi album

Već više od trideset godina na muzičkoj sceni, jedni od začetnika alternativnog rocka bend New Model Army objavljuju svoj dvanaesti album.


Oformljeni 1980. u Bradfordu, Engleska, prvi album 'Vengeance' izlazi 1984, tokom karijere suočavali su se sa raznim političkim problemima: '85 im je odbijena viza za turneju po Americi kao razlog su navedeni politički tekstovi usmereni protiv Amerike, takođe i 2007. im je odbijena viza i turneja promocije albuma 'High' je otkazana.
NMA su osnovali pevač i gitarista Justin Sullivan, koji i glavni kompozitor, uz njega je bio i Robert Charles Heaton koji je preminuo 2004.
Sa albuma 'Thunder and Consolation' iz 1989. pesma "Vagabonds" je uspela da uđe na Top 40 listu singlova.
Sarađivali su sa britanskom umetnicom Joolz Denby koja je postala i prvi menadžer benda.
Ed Alleyne-Johnson na električnoj violini je snimio sa njima dva albuma i bio član benda na turnejama početkom devedesetih. Ricky Warwick, pevač u Black Star Riders je bio član NMA do 1988.
Ponekad su išli na turneju kao Justin Sullivan and Friends i tada bi svirali akustične verzije pesama.
Poslednji album 'Today Is a Good Day' je odjavljen 2009.

Novi dvanaesti disk NMA nosiće naziv 'Between Dog And Wolf''. Bend je producirao muziku a mix je radio Joe Barresi(Tool, QOTSA, Soundgarden...)
Na svojoj facebook stranici NMA su izdali saopštenje:
"Tokom proteklih osam godina objavili smo seriju rock-band-u-sobi albuma, osetili smo potrebu da uradimo nešto drugačije i ovo je sigurno najbolji album koji smo ikada snimili. Ime albuma dolazi od srednjovekovne francuske izreke: "teško je razlikovati psa od vuka, prijatelja od neprijatelja". Taj osećaj kontradiktornosti nas reprezentuje u pravom svetlu a ta transformacija se oseća i na albumu.

Dokumentarac o istoriji benda je snimio nagrađivani režiser Matt Reid. Tri godine je rađen čitav projekat a pojaviće se septembra kada i novi album.

Krećemo na najveću turneju do sada."

New Model Army su bend koji teško da ćete čuti na radio stanicama, svaka čast izuzecima, muzičke televizije ne puštaju ni komercijalnije bendove od njih, sve to je manje bitno od činjenice da su oni jedan od bendova koji vam može promeniti život ako se posvetite njihovoj muzici


Нема коментара:

Постави коментар