27. 1. 2013.

Funeral For A Friend - Conduit

Distiller Records

2013


Sa novim albumom Conduit’ velšani Funeral For A Friend vratili su se korenima i muzici koja ih je inspirisala da osnuju bend. Najznačajnija promena je vokal Matt Davies-a koji je melodične i čiste vokale zamenio hardcore-om i punk-om. Neki delovi novog materijala i dalje zvuče kao klasičan Funeral For A Friend ali hitovi kao „Into Oblivion“ ovde nisu prisutni. Po rečima pevača album je posveta njegovim omiljenim bendovima: Snapcase, Strife i Boysetsfire. ’Conduit’ je njihovo najmanje komercijalno izdanje.



Od starta kreću žestoko sa „Spine“, klasičnom post-hardcore pesmom, i nastavljaju još žešće sa naslovnom „Conduit“. Novi singl „The Distance“, treća na ’Conduit’, donosi punk atmosferu albumu. Prvi zvanični singl je „Best Friends and Hospital Beds“ u kojoj Matt više vrišti nego peva. Melodična „Nails“ na sredini albuma kao da je tu da nas malo opusti. „Death Comes to Us All“, žestoka od starta sa teškim rifovima i jakom ritam sekcijom. Stara škola hardcore-punk u „Grey“. Album zatvara singl „High Castles“ koji je prethodio albumu kao nezavisno izdanje nazvano ’See You All In Hell’ iz 2011. na kom je pored osam obrada bila jedina nova pesma.



Najkraće izdanje Funeral For A Friend, samo 30 minuta muzike, svakako donosi (neprijatno) iznenađenje za fanove koji su ljubitelji njihovog komercijalnog perioda. Odličan metal album kakav nismo očekivali od njih. Deluje kao da Funeral For A Friend sviraju ono što smo očekivali od Bullet For My Valentine.

Iggy and The Stooges završili novi album

'Ready To Die' biće prvo izdanje za bend posle 'The Weirdness' iz 2007.

Ed Cherney je radio mix novog albuma The Stooges, on je za Hitfix.com rekao: "Zvuče kao stari Stooges, odlične su nove pesme ali nema puno "velikih" refrena." O tekstovima pesama: "Veoma su vremenski. Iggy zna šta hoće da kaže. Gleda svet oko sebe."

Neki od naslova pesama su: "I Got A Job But It Don't Pay Shit" i "Gun". Album je producirao gitarista James Williamson u Fantasy Studios u San Francisco-u. Iggy je vokale snimao u Miami-u, gde i živi.

Novo izdanje će biti prvi album sa gitaristom Williamson koji se vratio u bend posle smrti Ron Ashton-a 2009. 'Raw Power' iz 1973. je poslednji na kome je James Williamson svirao.

U toku prošle godine Iggy je objavio solo album obrada pesama Frank Sinatra, The Beatles i Edith Piaf.

Sredinom februara izlazi kompilacija pesama o piratima na kojoj učestvuje i Iggy Pop.

povezane vesti:
Tom Waits i Keith Richards "Shenandoah" AUDIO
Iggy Pop, Patti Smith, Tom Waits na "piratskoj" kompilaciji Johnny Depp-a
Iggy Pop & Ke$ha!?