25. 11. 2012.

Papa Roach - The Connection

Eleven Seven Music

2012


Papa Roach, bend koji potiče iz sunčane Kalifornije izdao je svoj šesti studijski album. The Connection je izdanje koje prati album iz 2010. Time For Annihilation na kome su pored 5 novih pesama ostatak činile koncertne verzije najvećih hitova benda. Razlog za takvo izdanje bilo je razmimoilaženje sa prethodnom izdavačkom kućom Interscope records i potpisivanje ugovora sa Eleven Seven Music. 

Novi album je mešavina prepoznatljivog Papa Roach zvuka sa elektronikom. Neke od pesmama podsećaju na pravac u kojim se sada kreću Linkin Park i Muse. U tome se izdvajaju balade Before I Die i Leader of the Broken Hearts, kao i Won’t Let Up i pesma koja zatvara album As Far As I Remember.

Izdavanje albuma je pratilo otkazivanje promotivnih nastupa zbog problema sa glasnim žicama pevača Jacoby Shaddix-a. Posle operacije i perioda odmora bend je nastavio sa promocijom The Connection albuma. 

Prvi singl je explozivna Still Swingin koja ujedno i otvara album. Da prvi singl prodaje album, to momci iz Papa Roach znaju dobro,  još od prvog albuma i legendarne Last Resort, njihove himne. 




Jedina novina u zvuku benda je programiranje za koje je bio zadužen basista Tobin Esperance. Skoro kroz svaku pesmu se provlače klavijature i saund lupovi što dinamici njihovih pesama dodaje raznovrsnost koju nisu imali sa početka karijere, kada su bili rap/metal bend.

Da su Papa Roach muzički napredovali može se čuti u pesmama Give Me Back My Life, i Wish You Never Met Me. Pažljivo izbalansirane muzičke i vokalne deonice, bez preteranog ponavljanja refrena, sa mračnijim gitarskim rifovima i solažama koje su retke za NU—Metal bend. 

Ostatak albuma su pesme klasične za Papa Roach albume. Gitarske, energične numere sa kratkim refrenima. Where Did the Angels Go? Deluje kao da ste je već čuli na nekom od prethodnih albuma. Kratka Silence Is The Enemy sa klavijaturom u refrenu pomalo kao da je promašila deceniju. Izlet u punk vode sa Breathe You In. Ali...

Generalni doživljaj albuma je pozitivan, jer i pored malih komercijalnih ispada ovo je ipak Papa Roach album. Žanrovski se kreću od NU-Metala do klasičnog radijskog (komercijalnog) rock-a, sa malo hip-hopa i aktuelnog elektro/rocka. 


kako je nastao omot albuma:





Trent Reznor na novom Queens Of The Stone Age

Trent Reznor je otkrio da sarađuje sa Josh Homme-om na jednoj od pesama za novi QOTSA album.

Posetioci reddit.com su imali prilike da im na postavljena pitanja o njegovom radu odgovori lično Trent Reznor. Industrial Rock legenda je potvrdio da ga je Homme kontaktirao i da mu pomaže na jednoj pesmi za šesti album benda.

Takođe vest da se Dave Grohl priključio bend kao bubnjar samo podgreva maštu svih nas koji željno očekujemo ovo izdanje. Inače njih trojica: Grohl, Homme i Raznor takođe su sarađivali na predstojećem dokumentarcu o Sound City Studiju.




Raznor je najavio da počinje da sprema oba svoja benda za sledeću godinu. Nine Inch Nails će najverovatnije na turneju sledeće godine, a sa svojim drugim projektom How To Destroy Angels izdaje album.

U međuvremenu uradio je naslovnu temu za novu Activision igru Call Of Duty Black Ops 2



Slipknot, Slayer u čast Mitch Lucker-a

Preostali članovi Suicide Silence, američkog deathcore benda, osnovali su memorijalni fond za porodicu preminulog pevača Mitch Lucker-a. 

1. novembra 2012. godine, Mitch Lucker je preminuo u saobraćajnoj nesreći, vozeći svoj motor pod dejstvom alkohola.

Putem aukcije na eBay sajtu možete kupiti raznoraznu memorabiliju vezanu za bend Suicide Silence, naravno sa potpisima članova benda. Takođe kolege i prijatelji benda su donirali svoje instrumente za aukciju. Tom Araya iz Slayer je donirao bas gitaru sa njegovim autogramom. Slipknot su dali električnu gitaru i trodnevnu ulaznicu za Warped Tour 2013 sa kojom će neko moći da bude ispred ali i iza bine. 

Između ostalih donirali su i Motorhead, Megadeth, Godsmack, Unearth, As I Lay Dying, The Devil Wears Prada, Bring Me The Horizon.

Aukcija traje od 23. novembra do ponedeljka 3. decembra.

Sav novac prikupljen putem ove aukcije ide na račun Lucker-ove porodice, supruge Jolie i petogodišnje ćerke Kenadee.


Bring Me The Horizon povukli besplatni remix albuma

U susret novom albumu, britanski metalcore sastav Bring Me The Horizon je postavio besplatan link sa 6 remix pesama. Album je sadržao remixe pesama sa izdanja iz 2010 godine There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret. Remixe je radio britanski DJ Draper, a album je nazvan The Chill Out Session.

Izdavačka kuća benda (Visible Noise) i menadžment (Raw Power Management) su zabranili objavljivanje materijala. Koji je razlog za takav potez još uvek nije obelodanjeno. Pitanja u vezi ovog izdanja fanovi mogu da postave na matt.ash@rawpowermanagement.com



Kojih 6 pesama su dožilvele remix nije u potpunosti poznato. Poznate su tri pesme, koje su se našle na filmu o bendu Lads on Tour The Movie: 1. Crucify Me 2. Blessed With A Curse 3. It Never Ends.

Novi album Bring Me The Horizon Sempiternal je snimljen i biće u prodaju sledeće godine, tačnije u prva tri meseca 2013. Zvanični datum još uvek nije objavljen. Zvuk benda je mešavina ambijentalnog i elektronskog zvuka sa standarnim Bring Me The Horizon rifovima.



Produkciju je radio Terry Date, legendarni producent poznat po radu sa Slipknot, Pantera, White Zombie, Deftones, Korn, Dream Theater, Soundgarden, Limp Bizkit...


kada moraš da ustaješ nedeljom u 8 ujutro