25. 11. 2012.

Papa Roach - The Connection

Eleven Seven Music

2012


Papa Roach, bend koji potiče iz sunčane Kalifornije izdao je svoj šesti studijski album. The Connection je izdanje koje prati album iz 2010. Time For Annihilation na kome su pored 5 novih pesama ostatak činile koncertne verzije najvećih hitova benda. Razlog za takvo izdanje bilo je razmimoilaženje sa prethodnom izdavačkom kućom Interscope records i potpisivanje ugovora sa Eleven Seven Music. 

Novi album je mešavina prepoznatljivog Papa Roach zvuka sa elektronikom. Neke od pesmama podsećaju na pravac u kojim se sada kreću Linkin Park i Muse. U tome se izdvajaju balade Before I Die i Leader of the Broken Hearts, kao i Won’t Let Up i pesma koja zatvara album As Far As I Remember.

Izdavanje albuma je pratilo otkazivanje promotivnih nastupa zbog problema sa glasnim žicama pevača Jacoby Shaddix-a. Posle operacije i perioda odmora bend je nastavio sa promocijom The Connection albuma. 

Prvi singl je explozivna Still Swingin koja ujedno i otvara album. Da prvi singl prodaje album, to momci iz Papa Roach znaju dobro,  još od prvog albuma i legendarne Last Resort, njihove himne. 




Jedina novina u zvuku benda je programiranje za koje je bio zadužen basista Tobin Esperance. Skoro kroz svaku pesmu se provlače klavijature i saund lupovi što dinamici njihovih pesama dodaje raznovrsnost koju nisu imali sa početka karijere, kada su bili rap/metal bend.

Da su Papa Roach muzički napredovali može se čuti u pesmama Give Me Back My Life, i Wish You Never Met Me. Pažljivo izbalansirane muzičke i vokalne deonice, bez preteranog ponavljanja refrena, sa mračnijim gitarskim rifovima i solažama koje su retke za NU—Metal bend. 

Ostatak albuma su pesme klasične za Papa Roach albume. Gitarske, energične numere sa kratkim refrenima. Where Did the Angels Go? Deluje kao da ste je već čuli na nekom od prethodnih albuma. Kratka Silence Is The Enemy sa klavijaturom u refrenu pomalo kao da je promašila deceniju. Izlet u punk vode sa Breathe You In. Ali...

Generalni doživljaj albuma je pozitivan, jer i pored malih komercijalnih ispada ovo je ipak Papa Roach album. Žanrovski se kreću od NU-Metala do klasičnog radijskog (komercijalnog) rock-a, sa malo hip-hopa i aktuelnog elektro/rocka. 


kako je nastao omot albuma:





Нема коментара:

Постави коментар