10.12.2012.

Nova Blink 182 pesma: Boxing Day AUDIO


Sa Dogs Eating Dogs maxi singla koji se pojavljuje u prodaji 18. decembra, Blink 182 časte svoje obožavaoce streamom za novu pesmu Boxing Day. EP možete kupiti preko njihovog sajta.


Konačno je objavljen i omot za Dog Eating Dogs EP, posle nekoliko delova slagalice na twitter profilu Mark Hoppusa, maxi singl izgleda ovako:


Dave Grohl ne ide na turneju sa Queens Of The Stone Age

Frontmen Foo Fighters trenutno snima album sa Queens Of The Stone Age ali ipak neće svirati sa bendom na turneji koja sledi po izdavanju albuma. Ta vest je došla od samog Grohl-a u nedavnom intervjuu za amreičku radio stanicu CBS Local. Grohl je ponovo udružio snage sa Josh Homme-om iz QOTSA kada je bubnjar Joey Castillo napustio bend, prethodni zajednički album 'Songs For The Deaf' izdat je 2002. U međuvremenu su Homme i Grohl napravili projekat Them Crooked Vultures sa basistom Led Zeppelin John Paul Jones i izdali istoimeni album u 2009. godini.John Paul Jones je gostovao na albumu 'In Your Honor' Foo Fighters-a, svirao je mandolinu na pesmi "Another Round" i klavir na "Miracle". 2008. na dodeli Grammy nagrada Jones je bio dirigent orkestra koji je pratio bend na pesmi "The Pretender".Grohl-a za saradnju sa legendarnim basistom kaže: "Kada je John Paul Jones izjavio da je svirao sa dva velika benda, misleći na Zeppelin i Then Crooked Vultures, to je bio vrhunac mog života. To mi puno znači."
O mogućem drugom albumu benda: "Pričali smo o tome, znam da ćemo jednog dana da se nađemo i snimimo nešto jer volimo da radimo zajedno."


Grohl je nedavno debitovao kao režiser dokumentarca Sound City Studios.

povezane vesti:
Sound City prvi trejler VIDEO
Dave Grohl u čast Bob Mould-u
Nick Oliveri snima sa Queens Of The Stone Age
Trent Reznor na novom Queens Of The Stone Age

Nove pesme Deep Purple


Britanske Hard Rock Legende Deep Purple aprila 2013. izdaju svoj 19. studijski album. Producent albuma je Bob Ezrin (KISS, PINK FLOYD, PETER GABRIEL, ALICE COOPER, KANSAS), bend je snimao u Nashville, Tennessee. Na albumu će se naći 13 pesama, a neki od naslova za pesme su "Out Of Hand", "Hell To Pay", "Weirdistan", "Uncommon Man" i "Above And Beyond". Album je i posveta preminulom klavijaturisti Jon Lord-u. Jedan od stihova posvećenih Lord-u je "Souls having touched are forever entwined"(Duše koje se dodirnu su zauvek upletene).

Za naziv albuma pevač Ian Gillan je ponudio objašnjenje: "To je veliki znak pitanja u ovom trenutku. Sa znakom uzvika. Tumačite kako hoćete šta sam rekao. Sve će biti bistro-kao blato-kasnije. Samo to mogu da kažem. Znak pitanja i znak uzvika, da vas zainteresujem."

18. album Deep Purple izdat je novembra 2005, nosi naziv 'Rapture Of The Deep'. Bio je četvrti album gitariste Steve Morse-a od kada se priključio bendu 1994. Drugi album za Don Airey-a sadašnjeg klavijaturistu benda.
Za produkciju 'Rapture Of The Deep' je bio zadužen Mike Bradford, sa kojim su Deep Purple radili na albumu 'Bananas' iz 2003. godine.
Deep Purple-Perfect Strangers(Live Moscow 28.10.2012)

povezane vesti:
Ian Gillan intervju / Deep Purple glavne zvezde na Emirates Airline Dubai Jazz Festival
Flea iz Peppers-a objavljuje ko ulazi u Kuću Slavnih