29. 11. 2012.

Nick Oliveri snima sa Queens Of The Stone Age

Verovali ili ne, Nick Oliveri će ponovo sarađivati sa Josh Homme-om i QOTSA!!!

Kada se bend Kyuss raspao Oliveri i Homme su oformili QOTSA. Posle tri albuma Oliveri je najuren iz benda 2004. godine, zbog nasilničkog ponašanja prema svojoj devojci, kao i drugih ispada. Posle QOTSA radi na solo karijeri, i sa bendom Mondo Generator. A dosta gostuje na albumima drugih umetnika.

Prošle godine se desio incident kada je Oliveri uhapšen zbog posedovanja oružja, kokaina i metamfetamina, i držao je svoju devojku kao taoca u stanu i posle 5 časova opsade američka specijalna policijska jedinica (SWAT) ga je privela.
Izbegao je 15 godina zatvora, uz kaznu od 52 sedmice programa kontrole besa, i 200 sati društveno korisnog rada.

Queens of the Stone Age 2002

Pored gostovanja na novom albumu QOTSA, Oliveri se ponovo pridružio svom starom bendu Kyuss, koji već godinama svira pod novim imenom Kyuss Lives!

QOTSA snimaju svoj šesti album, a za sada pored Oliveri-a ponovo im se pridružio i frontmen Foo Fighters Dave Grohl, koji je poslednji put radio sa bendom na albumu Songs For The Deaf, takođe poslednji album i za Nick Oliveri-a, a po mnogima i najbolji album benda. Da možemo da očekujemo odličan album, govori i vest da je Trent Reznor iz benda Nine Inch Nails saradnik Josh Homme-u na jednoj od pesama. Jedini koji fali iz postave koja je snimila legendarni album 2002. godine je Mark Lanegan. Najpoznatiji po radu sa post punk bendom Screaming Trees, radio je sa QOTSA od 2000 do 2005.
Ali, ako smo dočekali da Nick Oliveri i Josh Homme rade ponovo zajedno, to nam govori da se čuda ipak dešavaju.



Нема коментара:

Постави коментар