29. 11. 2012.

Jim Lindberg ponovo sa Pennywise!

Posle tri godine odsustva, i jednog solo projekta Jim Lindberg se vratio u Pennywise. Za tri godine bez dugogodišnjeg frontmena bend je izdao odličan album 'All or Nothing', Zoli Téglás frontmen benda Ignite je preuzeo mesto pevača.

Tokom 2009. godine u vreme kada je Jim Lindberg pisao knjigu 'The Other F Word' a zatim i snimao dokumentarac sa istim nazivom Zoli ga je povremeno menjao na koncertima. Dokumentarac se bavi temom roditeljstva sa jedne i životom punk muzičara sa druge strane. Upravo zbog svoje porodice na kraju filma Lindberg i napušta Pennywise.



Posle dosta izrečenih grubih reči od strane bivših kolega iz benda, pravo je iznenađenje da se Lindberg vraća u Pennywise.

Album 'All Or Nothing' prvi bez Lindberga je izašao maja 2012. godine, i pravo je osveženje u diskografiji ovog benda. Koncertna promocija novog materijala nije baš zadovoljila svačije ukuse, jer Zoli Téglás je odlično izvodio pesme koje je snimio sa bendom ali stariji hitovi benda nisu zvučali kako smo navikli sa Lindbergom. Onda su sledila otkazivanja nastupa zbog problema sa kičmom pevača, zbog koje je morao na operaciju.

U jednom od intervjua, Zoli Téglás upitan hoće li snimiti sa bendom još jedan album: "Ne verujem, pre bi se poubijali nego snimili nešto."

Na američkom KROQ Radio u jednoj od najpopularnijih emisija Jim i Fletcher Dragge gitarista benda su objavili da će ponovo sarađivati. Takođe na zvaničnom sajtu benda su se obratili obožavaocima porukom: "Srećni smo da vam objavimo da se Jim vraća u bend i jedva čekamo da sviramo zajedno. Zajedno ćemo proslaviti ponovno okupljanje i 25 godina rada benda, 18. januara u Los Angeles-u u Hollywood Palladium-u."

Nastup za 18. januar je već rasprodat, ali je dodat i drugi nastup 19. januara. A datumi ostatka turneje će biti naknadno objavljeni.


Oformljeni 1988. godine u South Bay, Los Angeles, deo grada sa obilnom punk rock istorijom. Pennywise su konstantnim turnejama, i napornim radom dostigli svetsku slavu i dosta sledbenika svog zvuka koji je energična kombinacija surf punk-a, žestokog hard-core-a i klasičnog punk-a. Pennywise su obezbedili svoje mesto u punk istoriji hitovima “F*** Authority,” “Alien” i naravno sada već legendarnom “Bro Hymn” koja je posveta svim preminulim prijateljima.


Нема коментара:

Постави коментар