17. 8. 2013.

Crossfaith - Apocalyze #recenzija

Search And Destroy Records
2013


Nije slučajno šta sam pre samo mesec dana prvi put čuo za Crossfaith. Prvi singl “We Are The Future” je za kratko vreme napravio put preko koga je ovaj bend postao značajno ime moderne metal scene.

Četvorka iz Japana koji izgledaju veoma moderno skoro kao da su pop bend a zvuče toliko žestoko da to prosto iznenađuje. Kao i većina metalcore sastava i oni imaju elektro uticaje samo što se to kod njih svodi, uglavnom na sintisajzer zvuk. Prvi singl i otvara njihov treći album, dovoljno žestoko a ipak i dovoljno komercijalno za hit na radio stanicama. Druga “Hounds Of The Apocalypse” ipak počinje izuzetno  brzo ali se stišava pred kraj a onda kreće, drugi singl, “Eclipse” možda i njihova najkomercijalnija pesma. Prodigy i Enter Shikari uticaji su neminovni ali “Eclipse” prosto odiše takvom energijom, da ne odem u kliše previše!
Slično nastavlja i “The Evolution” samo umesto elektronike kao u prethodnoj ovde su gitare ključni instrument. “Scarlett” gitarska dance pesma sa metalcore vokalima u kombinaciji sa ženskim vokalom.       
Gala Hala (Burn Down The Floor)” deluje kao potencijalni hit (devedeset posto albuma deluje kao hit!), “Countdown To Hell” klasičan-brutalan metalcore, opuštenija “Deathwish”.
Fenomenalna “Counting Stars” sa dodatkom ženskih vokala bi mogla da se opiše: kako Crossfaith zamišljaju baladu iako nije. “Burning White” u Parkway Drive fazonu i “Only The Wise Can Control Our Eyes” zatvara album kako se i očekuje: žestoko!



'Apocalyze’ je definitivno najenergičniji album ove godine, najtvrđi, najbrži a ipak tako melodičan. Crossfaith su do sada imali manjih uspeha po Evropi, svirali kao predgrupa svojim idolima ali sasvim je izvesno da su ispred njih dani koji će im promeniti živote, ponovo odoh u kliše...

Dave Grohl o novom Foo Fighters albumu #vesti

U sklopu promocije reizdanja albuma 'In Utero' tada kao bubnjar Nirvane sada pevač u Foo Fighters, Dave Grohl je na turneji promocije po radio i tv stanicama. Za britanski XFM radio frontmen Foo Fighters je rekao da je završio pesme za novi album svog benda. Novi disk će se pojaviti negde u 2014.

"Proteklih nedelja smo proveli u studiju pišući nove pesme koje će biti snimljene na način na koji niko do sada nije uradio. Poprilično sam uzbuđen zbog toga!" rekao je Grohl.
"Sada imamo malu pauzu ali uskoro ponovo ulazimo u studio i počinjemo snimanje. Sledeća godina će sigurno biti veoma značajna za Foo Fighters".

Za snimanje poslednjeg albuma 'Wasting Light' bend je koristio analogne trake i sve snimio bez upotrebe kompjutera. Konzola za snimanje koja je bila deo Sound City studija o kome je Grohl snimio dokumentarac je već godinama u vlasništvu gitariste i korišćena je za snimanje poslednjeg albuma benda kao i muzike koja je pratila film. Sasvim je izvesno da će biti upotrebljena za snimanje i novog materijala.

Jedan od članova švedskog metal benda Ghost je otkrio da je Dave Grohl koji je sarađivao sa njima na njihovom drugom i aktuelnom albumu zapravo i svirao bubnjeve na nekim koncertima ali pod maskom i odorom kao i ostatak benda.

SB6 najavili novi singl #vesti #video

Sonic Boom Six (jedan od mojih omiljenih bendova trenutno) najavili su svoj sledeći singl sa istoimenog albuma. Singl "The High Cost of Living" će se uskoro pojaviti i pored album verzije pesme sadrži i novi mix urađen za singl kao i akustični snimak uživo. B strana je potpuno nova pesma snimljena sa bendom From The Cradle To The Rave


Amaterski snimak pesme uživo u prodavnici u Štutgartu

povezane vesti:
Sonic Boom Six novi "spot" #video
Sonic Boom Six - Karma Is A Bitch VIDEO
Sonic Boom Six intervju u kadi? Što da ne! VIDEO

Forever the Sickest Kids "Chin Up Kid" Warped #video

Spot za aktuelni singl "Chin Up Kid" je zapravo kolekcija snimaka sa upravo završene Warped turneje po Americi. Premijera ovog videa je pripala američkoj tv stanici Fuse a ubrzo je postavljen i na zvaničnoj youtube stranici izdavača. 'J.A.C.K.' je treći album američkog pop punk benda Forever the Sickest Kids objavljen krajem juna za Fearless.



povezane vesti:
Preslušajte novi Forever The Sickest Kid album #stream

Scar The Martyr nova pesma #stream

Projekat Scar The Martyr u kome učestvuje Joey Jordison bubnjar Slipknot-a objavio je još jednu novu pesmu. Debi album će se pojaviti 1. oktobra. Pored Jordison-a u snimanje su učestvovali i pevač Henry Derek Bonner (njih dvojica su i autori svih pesama), Chris Vrenna (nekada u Nine Inch Nails) i gitaristi Jed Simon i Kris Norris.
Bend je trenutno na turneji po Americi gde sviraju kao predgrupa Danzig-u.

poslušajte Soul Disintegration

povezane vesti:
Slipknot bubnjar novi projekat Scar The Martyr #audio #premijera
Scar The Martyr (Slipknot bubnjar) na turneji #video