17. 8. 2013.

Dave Grohl o novom Foo Fighters albumu #vesti

U sklopu promocije reizdanja albuma 'In Utero' tada kao bubnjar Nirvane sada pevač u Foo Fighters, Dave Grohl je na turneji promocije po radio i tv stanicama. Za britanski XFM radio frontmen Foo Fighters je rekao da je završio pesme za novi album svog benda. Novi disk će se pojaviti negde u 2014.

"Proteklih nedelja smo proveli u studiju pišući nove pesme koje će biti snimljene na način na koji niko do sada nije uradio. Poprilično sam uzbuđen zbog toga!" rekao je Grohl.
"Sada imamo malu pauzu ali uskoro ponovo ulazimo u studio i počinjemo snimanje. Sledeća godina će sigurno biti veoma značajna za Foo Fighters".

Za snimanje poslednjeg albuma 'Wasting Light' bend je koristio analogne trake i sve snimio bez upotrebe kompjutera. Konzola za snimanje koja je bila deo Sound City studija o kome je Grohl snimio dokumentarac je već godinama u vlasništvu gitariste i korišćena je za snimanje poslednjeg albuma benda kao i muzike koja je pratila film. Sasvim je izvesno da će biti upotrebljena za snimanje i novog materijala.

Jedan od članova švedskog metal benda Ghost je otkrio da je Dave Grohl koji je sarađivao sa njima na njihovom drugom i aktuelnom albumu zapravo i svirao bubnjeve na nekim koncertima ali pod maskom i odorom kao i ostatak benda.

Нема коментара:

Постави коментар