29.05.2013.

Počeo evropski deo Iron Maiden turneje VIDEO

27. maja Iron Maiden su otpočeli evropski deo 'Maiden England 2013' turneje. Koncert je održan u Bilbao Exhibition Centre u Barakaldo-u, Bilbao, Španija. Lista pesama koje će svirati na evropskim koncertima je ista kao i prošlogodišnja, kada su svirali u Australiji, Kanadi i Americi.

01. Moonchild
02. Can I Play With Madness
03. The Prisoner
04. 2 Minutes To Midnight
05. Afraid To Shoot Strangers
06. The Trooper
07. The Number Of The Beast
08. Phantom Of The Opera
09. Run To The Hills
10. Wasted Years
11. Seventh Son Of A Seventh Son
12. The Clairvoyant
13. Fear Of The Dark
14. Iron Maiden

Bis:
15. Aces High
16. The Evil That Men Do
17. Running Free

Na ovom delu turneje Iron Maiden će svirati kao glavne zvezde Download Festivala u Britaniji, u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rusiji a od septembra su ponovo u Americi, nekoliko nastupa u severnom delu i ostatak po južnom delu kontinenta.

Amaterski snimci sa koncerta:


povezane vesti:
I Bruce Dickinson deo humanitarne akcije VIDEO
DVD recenzija: Iron Maiden - Maiden England '88 DVD 
Iron Maiden novi album 2014?
Novi solo album Bruce Dickinson-a VIDEO

Probajte nešto novo - Tesseract VIDEO

Progresivni metal bend Tesseract dolaze iz Britanije, postoje od 2007 i objavili su dva albuma. 'One' njihovo prvo izdanje izašlo je 2011, skoro u datum dve godine kasnije pojavljuje se i drugi CD 'Altered State'. Novi album je prvo izdanje sa novim, odličnim pevačem Ashe O’Hara-om.
Izdanje 'Altered State' je podeljeno na četiri dela: Of Matter, Of Mind, Of Reality i Of Energy a sadrži deset pesama. Gitarista benda Acle Kahney je bio producent i snimatelj kompletnog materijala basista Amos Williams je bio asistent.
Ako volite malo komplikovaniji pristup stavarunju muzike onda je Tesseract bend za vas, njihov zvuk bi laički mogao da se opiše kao mešavina Dream Theater i Opeth sa jedne i Dillinger Escape Plan sa druge strane.

Novi spot "Singularity":


Preslušajte novi album 'Altered State':

Novi Nine Inch Nails je gotov!

Novo-oformljeni Nine Inch Nails u novoj postavi je završili su snimanje albuma. Izdanje će objaviti Columbia Records, kuća za koju drugi bend Trent Reznora How To Destroy Angels je objavio svoj debi album. Novi NIN će se pojaviti do kraja godine.

"Nisam baš bio najiskreniji kada sam pričao o NIN, već godinu dana tajno smo radili na novim pesmama, Atticus Ross, Alan Moulder i ja. Drago mi je da mogu da kažem da je album gotov i zvuči jebeno dobro. Odluka da okupim bend sa novim ljudima je delovala pozitivno i motivaciono na mene." rekao je Reznor nedavno.

Novi članovi Nine Inch Nails su: Adrian Belew gitarista King Crimson a radio je i sa David Bowie-m, Frank Zappa-om, Talking Heads; Josh Eustis nekada deo Telefon Tel Aviv elektro sastava;
Robin Finck, Alessandro Cortini i Ilan Rubin su muzičari koji su već svirali na NIN turnejama.
Basista Eric Avery je odlučio da napusti bend jer hoće da se fokusira na svoje projekte.

How To Destroy Angels
povezane vesti:
Reading & Leeds Festival objavio kompletan spisak izvođača
Pogledajte Nine Inch Nails dokumentarac VIDEO
Novi Nine Inch Nails - bend!
Trent Reznor prvi album za How To Destroy Angels

Black Veil Brides neobjavljena pesma VIDEO

"Revelation" je novi singl za Black Veil Brides. Pesma se ne nalazi na osnovnom izdanju poslednjeg albuma "Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones". Novo limitirano izdanja sa bonus pesmama sadrži tri nove neobjavljene pesme "Revelation", "Victory Call" i "Let You Down". Takođe uz prošireno izdanje albuma dobijate i DVD sa filmom "Legion Of The Black" koji je urađen po tekstovima pesama sa ovog albuma.povezane vesti:
Black Veil Brides Uživo VIDEO 
recenzija: Black Veil Brides - Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones 
Premijera filma Black Veil Brides VIDEO

Axl Rose snimci pre Guns N' Roses AUDIO

Pre Guns N' Roses su bili Hollywood Rose pre toga postojao je Rapidfire prvi bend pevača Axl Rose-a. 1983. bend je snimio 5 pesama. Pored Axl-a u Rapidfire su bili i Kevin Lawrence - gitara, Mike Hammernik - bas, Chuck Gordon –bubnjevi.

Deo pesme "Ready To Rumble" se može čuti na youtube klipu, snimak je postavio Kevin Lawrence.

Materijal Rapidfire-a je snimljen maja 1983. i trideset godina je bio negde u "fioci" na originalnim trakama. Snimili su samo 5 pesama:
01. Ready To Rumble
02. All Night Long
03. The Prowler
04. On the Run
05. Closure

Za očekivati je da će Axl odgovoriti tužbom i pokušajem zabrane ako neko pokuša da zaradi na ovim snimcima.


Više informacija na http://rapidfire1983.com/  ili na http://rapidfire1983.com/AuthorsNotes.pdf
povezane vesti:
Slash četvrti singl VIDEO