16. 1. 2014.

Jonny Lang uživo kod Kimmel-a #video

Nekada jedan od najperspektivnijih mladih blues gitarista, Jonny Lang je objavio izvanredni 'Lie To Me' 1997. godine. Tri albuma koja su usledila su možda bolje prošla na Billboard-ovoj listi albuma ali Lang-ova popularnost je opala da nije ni čudo što smo do novog izdanja čekali punih sedam godina.
'Fight For My Soul' je objavljen septembra 2013. prvi singl je "Blew Up (The House)". Žanrovski ovo je hrišćanski blues.
Uživo u emisiji Jimmy Kimmel-a, Lang je izveo "What You're Looking For" i "Blew Up (The House)".




Probajte nešto novo - Palisades #video #premijera

Palisades slobodno može da se okarakteriše kao pop-hardcore jer u njihovoj muzici imate sve elemente koje možete čuti kod bendova kao Deftones ili Bring Me The Horizon ali sve to pomešano sa pop vokalima. Izuzetno zanimljiv bend iz New Jersey-a, postoje od 2011. Sledeće godine objavljuju prvi EP 'I'm Not Dying Today', sredinom maja 2013. izašao je i prvi album 'Outcasts'. Bend se sastoji od tri gitare, dva vokala, bubanj, bas i programiranja. Sarađivali su sa članovima bendova Crown The Empire, Like Moths To Flames, Issues.
Izdavač je Rise Records.


Falling In Reverse dobili spot od fanova #video

Da Falling In Reverse imaju poseban odnos sa svojim fanovima u odnosu na ostale bendove, to je već poznato. Sada su dobili i specijalni lyric video na poklon. Tekst pesme je i posvećen svima koji vole i prate ovaj bend.



povezane vesti:
Falling In Reverse “Bad Girls Club" #video #premijera  
Falling In Reverse - Fashionably Late #recenzija 
Falling On Reverse uživo preko youtube-a VIDEO 

Canterbury - Think It Over #video #premijera

Sa odličnog albuma 'Dark Days' britanski rockeri Canterbury snimili su spot za aktuelni singl "Think It Over". Hassle Records, izdavač, je čak omogućio da album bude dostupan i preko youtube-a izvesno vreme.



povezane vesti:
Preslušajte novi Canterbury album #stream  
Canterbury novi album #audio 
Nova Canterbury pesma #audio  

Preslušajte debi album Devil Sold His Soul #stream

'A Fragile Hope' je debi album Devil Sold His Soul ali sada reizdat za njihovog novog izdavača Basick Records.
Novi materijal sa pevašem Paul Green-om koji je zamenio Ed Gibbs-a će se pojaviti u 2014. godini za sada je samo objavljen singl Time.
Žanrovski DSHS su kombinacija progresivnog metala i post-hardcore-a.



povezane vesti:
Devil Sold His Soul - Time #video #premijera #download 

Rodrigo Y Gabriela novi album #vesti

Meksički duo Rodrigo Y Gabriela najavili su svoj novi album '9 Dead Alive' za 28. april 2014.

Rodrigo Sanchez i Gabriela Quintero su počeli svoju karijeru na ulicama Dablina početkom 2000. ali njihov zajednički rad počinje još 1993. u Meksiku. Bend Rodrigo Y Gabriela je kombinacija flamenco i rumbe sa heavy metal elementima. Jedinstveni i prepoznatljivi stil su primetili i velikani muzike kao Hans Zimmer sa kojim su sarađivali na muzici za film 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'. Tokom godina svirali su i sa bendovima kao Metallica, Slayer, Testament...

Do sada su objavili četiri studijska albuma: 're-Foc (2002)', 'Rodrigo y Gabriela (2006)', '11:11 (2009)', 'Area 52 (2012)' kao i tri koncertna.

Novi '9 Dead Alive' sadrži devet pesama i svaka je posvećena nekom ko više nije među živima ali njegove reči i dela su i dalje žive.

Sonic Youth gitarista black metal projekat #audio #premijera

Kako Sonic Youth više ne postoje i pitanje je hoće li ikad više svirati zajedno, Thurston Moore, gitarista, je i dalje veoma aktivan. Pored svog benda Chelsea Light Moving Moore se pridružio i black metal projektu Twilight. Sa njima je snimio album 'III: Beneath Trident’s Tomb' i na dan objavljivanja prvog singla bend je objavio da više neće svirati zajedno.

Twilight postoje od 2005. kada se pojavio prvi, istoimeni album. U grupi su bili Wrest (Jef Whitehead), Malefic (Scott Conner), Imperial (Neill Jameson), Blake Judd (Nachtmystium) i Hildolf (Tim Lehi). Svi koji su svirali su velika imena američke black metal scene. 2010. izdaju 'Monument To End Time', Malefic i Lehi više nisu u grupi, na njihovom mestu su Aaron Turner (iz benda Isis), Stavros Giannopoulos (iz benda The Atlas Moth) i Sanford Parker (iz benda Minsk).
2013. Aaron Turner napušta Twilight a na njegovo mesto dolazi Thurston Moore. Dok su neki sa nestrpljenjem čekali ovu neočekivanu kolaboraciju bilo je i onih koji su rekli da su se Twilight prodali.
Marta će se pojaviti treće izdanje 'III: Beneath Trident’s Tomb' ali danas na dan objavljivanja prvog singla "Lungs" pojavila se i vest da Twilight više ne postoje.