26. 4. 2013.

Iggy And The Stooges - Ready To Die

Fat Possum Records
2013


Kada bi većina albuma bila kao novi Iggy and the Stooges album ’Ready To Die’ svet bi bio pun dobre muzike! Možda im je ovo samo peto izdanje u karijeri koja je započeta još 1967. a nastavljena 2003. posle skoro trideset godina pauze. Poslednje izdanje ’The Weirdness’ The Stooges su objavili 2007. Obišli su svet više puta jer su konstantno na turneji.

’Ready To Die’ je možda najiskreniji punk album u poslednjih deset godina, u samo 35 minuta uspeli su da svojom muzikom prenesu ogromnu količinu energije. Rhythm & Blues na granici sa punk-om isti kakav su svirali krajem šezdesetih, sa saksofonom kao delom postave, jedinstveno!
Prvi singl „Burn“ otvara album, energično jer to su The Stooges, u sličnom maniru je i sledeća „Sex & Money“ na kojoj Steve Mackay na saksofonu igra ključnu ulogu u postavi benda. Punk album bez pesme o tome kako imate loš posao i mrzite ga, nije punk album, „Job“ – treća pesma.
Nekoliko pesama kao da je pisano za Leonarda Cohena, a Iggy taj stil pevanja maestralno izvodi svojim dubokim glasom: „Unfriendly World“ i „Beat That Guy“.
Za naslovnu „Ready To Die“ bi se moglo reći da je klasična The Stooges pesma. Boogie uticaji iz šezdesetih su se našli na „DD’s“. Folk/western „The Departed“ je laganija i mračnija od većine pesama i zatvara ovaj album.

Smrt gitariste i osnivača Ron Ashton-a, povratak James Williamson-a na njegovo mesto nije ni malo uticalo na promenu zvuka The Stooges. Odličan album simboličnog naziva ’Ready To Die’, ako se uzme u obzir da su članovu u proseku stari 65 godina.


Reading & Leeds Festival objavio kompletan spisak izvođača

Čuveni britanski festival Reading & Leeds obajvio je kompletan spisak izvođača za ovogodišnje izdanje. Na dve lokacije u Reading-u i u Leeds-u od 23. do 25. avgusta će biti održan festival.
Bendovi koji nastupaju u petak na Reading bini (Green Day, System Of A Down, Deftones...) u subotu su na bini u Leeds-u. Program u subotu na Reading-u biće "repriziran" u nedelju u Leeds-u. Biffy Clyro, Nine Inch Nails i drugi prvo u petak nastupaju na Leeds festivalu pa u nedelju na Readingu.


Soundgarden akustično VIDEO

Chris Cornell i Ben Shepherd iz Soundgarden su za KROQ radio u Los Angeles-u dali intervju i odsvirali par pesama.
Maja počinje drugi deo njihove turneje po Americi na kojoj promovišu poslednji album 'King Animal'.
Pre par meseci objavili su drugi spot i to za pesmu "By Crooked Steps" a režiju je potpisao Dave Grohl iz Foo Fighters.

Video -


povezane vesti:
25 godina Sub Pop-a VIDEO
Soundgarden "By Crooked Steps" VIDEO
recenzija: Soundgarden – King Animal