15. 1. 2013.

Bad Religion - True North

Epitaph Records

2013



Ima nešto smešno, ružno i tužno kada ljudi u četrdeset i nešto godina glume pankere. Naravno mislim na Green Day!
Bad Religion su bili i ostali jedan od najznačajnijih punk ikona današnjice. Preko trideset godina karijere benda koji nikada nije pokušavao da postane deo mainstream-a. Bad Religion su uvek bili i ostali dosledni pravcu kome pripadaju. Večita borba protiv organizovanog trovanja mladih umova putem medija, religije i sistema je odlika tekstova njihovih pesama.

Posle šesnaest albuma neki bi možda malo usporili, promenili koncept, prilagodili se trendovima, kod Bad Religion toga nema. Ono što očekujete od njih to i dobijate na ’True North’. Prepoznatljiv melodičan punk kojim su uticali na generacije mladih punkera. Ovim ostvarenjem samo će nastaviti sa tom tradicijom.



True North“, po kojoj disk nosi ime, otvara album brzo i efektno. „Past Is Dead“ nastavlja u istom ritmu, naravno. Fantastičan tekst u "Robin Hood in Reverse". Prva objavljena „Fuck You“ je instant hit, punk stav u naslovu pesme, višeglasno pevanje, oštar i kratak gitarski rif.
Rockabilly zvuk gitara u „Dharma and the Bomb“ malo smiruje strasti. Melanholična „Hello Cruel World“ još više spušta energiju albuma.
Nema puno bendova koji kombinuju tri gitare i tri vokala, da Bad Religion to uspešno rade čuje se u potencijalnom singlu „Dept. of False Hope“. U „Popular Consensus" predivni vokal Greg Graffin-a dolazi do izražaja. Energični album zatvara energična „Changing Tide“.


16 pesama u 36 minuta muzike donose prepoznatljiv Bad Religion zvuk za sve uzraste. ’True North’ je album koji svakako možete slušati iznova i iznova i neće vam dosaditi. Punk himne sa angažovanim tekstovima i predivnim vokalima nude dosta uživanja poštovaocima ovog benda.

Možda nevažno za ovaj album, ali jedan od najpoznatijih obožavaoca Bad Religion je Bruce Dickinson pevač Iron Maiden - mislim da će on sigurno uživati uz ’True North’!


Poslušajte novi Bad Religion album STREAM


22. januara se pojavljuje u prodaji 'True North' šesnaesti album američkog punk benda Bad Religion. Na youtube stranici Epitaph records izdavačke kuće u vlasništvu gitariste Brett Gurewitz-a je postavljen kompletan nov album za preslušavanje.



povezane vesti:
Uskoro novi Bad Religion album... AUDIO
Bad Religion novi album AUDIO

Delovi novog Funeral For A Friend albuma AUDIO

11 minuta nove muzike Funeral For A Friend je objavljeno za preslušavanje pred objavljivanje novog materijala. 'Conduit' šesti studijski albuma velških metalaca pojaviće se u prodaji početkom februara. Prethodni 'Welcome Home Armageddon' je prošao odlično i kod kritike i kod slušalaca. Produkciju pesama na 'Conduit' radio je Romesh Dodangoda, sa kim bend sarađuje već godinama. Do sada su objavljena dva singla sa novog albuma "Best Friends And Hospital Beds" i "The Distance". Režiju spota za "Best Friends And Hospital Beds" radio je Ryan Mackfall iz Team Crashburn (FOUR YEAR STRONG, SHARKS, FOXY SHAZAM).




Izdavačka kuća The End Records pripremila je Fan Package novog albuma. Limitirano izdanje sadržaće disk novog albuma 'Conduit', na drugom disku je uživo nastup 'Live From The Roundhouse', nova majca benda, potpisani poster, verzija albuma na audio kaseti(!!) i buklet. Izdanje možete naručiti ovde.


Conduit:
01. Spine
02. Conduit
03. The Distance
04. Best Friends And Hospital Beds
05. Nails
06. Death Comes To Us All
07. Travelled
08. Grey
09. Sun-Less
10. Elements
11. High Castles




povezane vesti:
Funeral For A Friend novi singl "The Distance" VIDEO
Budite u spotu Funeral For A Friend

Bring Me The Horizon ostali bez gitariste

Britanski metalcore sastav Bring Me The Horizon uskoro izdaje svoj novi album 'Sempiternal'. Najočekivaniji album 2013. godine već je pobrao pažnju publike i muzičke javnosti objavljivanjem prvog singla "Shadow Moses". Četvrto izdanje za momke iz Sheffield-a će definitivno biti album koji će im doneti svetsku slavu i još veću armiju obožavaoca tvrde oni koji su imali privilegiju da preslušaju nove pesme.

Danas je objavljena vest da gitarista Jona Weinhofen je napustio bend. Vest je objavljena na twitter-u od strane benda i sam Weinhofen je poslao poruku u kojoj je potvrdio da više nije deo benda ali da ne želi da otkriva zašto se to desilo.

O procesu snimanja 'Sempiternal'-a Olly Sykes kaže: "Totalno drugačiji pristup pisanju pesama za ovaj album. Radili smo na kompjuteru, snimali ideje i rifove i radili na njima dok ne dobijemo ono što nam odgovara. Novi član benda Jordan Fish na klavijaturama čuće se i na albumu kao i na koncertima. Sa Jordan-om kao članom dobili smo nove mogućnosti u studiju. Mislim da sam ovog puta napisao najbolje tekstove pesama. Dramatični , sarkastični ali najbolje je kako su se spojili sa muzikom."



'Sempiternal' je najavljen za 29. aprila u Evropi. Produkciju je radio Terry Date.

Spisak pesama:
01. Can You Feel My Heart
02. The House Of Wolves
03. Empire (Let Them Sing)
04. Sleepwalking
05. Go To Hell, For Heaven's Sake
06. Shadow Moses
07. And The Snakes Start To Sing
08. Seen It All Before
09. Anti-vist
10. Crooked Young
11. Hospitals For Souls