15. 1. 2013.

Bad Religion - True North

Epitaph Records

2013



Ima nešto smešno, ružno i tužno kada ljudi u četrdeset i nešto godina glume pankere. Naravno mislim na Green Day!
Bad Religion su bili i ostali jedan od najznačajnijih punk ikona današnjice. Preko trideset godina karijere benda koji nikada nije pokušavao da postane deo mainstream-a. Bad Religion su uvek bili i ostali dosledni pravcu kome pripadaju. Večita borba protiv organizovanog trovanja mladih umova putem medija, religije i sistema je odlika tekstova njihovih pesama.

Posle šesnaest albuma neki bi možda malo usporili, promenili koncept, prilagodili se trendovima, kod Bad Religion toga nema. Ono što očekujete od njih to i dobijate na ’True North’. Prepoznatljiv melodičan punk kojim su uticali na generacije mladih punkera. Ovim ostvarenjem samo će nastaviti sa tom tradicijom.



True North“, po kojoj disk nosi ime, otvara album brzo i efektno. „Past Is Dead“ nastavlja u istom ritmu, naravno. Fantastičan tekst u "Robin Hood in Reverse". Prva objavljena „Fuck You“ je instant hit, punk stav u naslovu pesme, višeglasno pevanje, oštar i kratak gitarski rif.
Rockabilly zvuk gitara u „Dharma and the Bomb“ malo smiruje strasti. Melanholična „Hello Cruel World“ još više spušta energiju albuma.
Nema puno bendova koji kombinuju tri gitare i tri vokala, da Bad Religion to uspešno rade čuje se u potencijalnom singlu „Dept. of False Hope“. U „Popular Consensus" predivni vokal Greg Graffin-a dolazi do izražaja. Energični album zatvara energična „Changing Tide“.


16 pesama u 36 minuta muzike donose prepoznatljiv Bad Religion zvuk za sve uzraste. ’True North’ je album koji svakako možete slušati iznova i iznova i neće vam dosaditi. Punk himne sa angažovanim tekstovima i predivnim vokalima nude dosta uživanja poštovaocima ovog benda.

Možda nevažno za ovaj album, ali jedan od najpoznatijih obožavaoca Bad Religion je Bruce Dickinson pevač Iron Maiden - mislim da će on sigurno uživati uz ’True North’!


Нема коментара:

Постави коментар