8. 12. 2012.

Božićni singl The Killers VIDEO

"I Feel It In My Bones" je sedmi božićni singl benda The Killers. Sve je počelo 2007. godine i pesmom "Don't Shoot Me Santa" na koju se ovogodišnji singl nadovezuje. Kao i šest prethodnih božićnih singlova sav prihod od prodaje ide za kampanje (PRODUCT)RED koje se bave podizanjem svesti o AIDS-u.

Pesma je u prodaji od 4. decembra.

U spotu za pesmu se ponovo pojavljuje Ryan Pardey u ulozi Deda Mraza, prvi put se pojavio u spotu za pesmu "Don't Shoot Me Santa"

Jim Morrison 8. decembar 1943.

Danas bi Jim Morrison napunio 69 godina.
Ove godine legendarni album The Doors LA Woman je reizdat u čast četrdeset godina od originalnog izdanja. Album je dopunjen bonus pesmama koje nisu do sada bile objavljene i DVD sa dokumentaracem o bendu i periodu kada su snimali ovaj album.

Za pesmu LA Woman je izdat i nov video spot

Poslednji autogram Lennona na prodaji

Na današnji dan 1980. godine Mark Chapman je ubio John Lennon-a. Pre nego što je pucao, Chapman je dobio autogram na ploči 'Double Fantasy'. 32 godine kasnije taj primerak ploče je na prodaji putem kompanije Moments In Time

Lennon potpisuje ploču Chapmanu

Fotografije na kojima Lennon daje autogram Chapman i ploča su bili ključni dokazi protiv ubice, koji služi doživotnu robiju. Ploča je pronađena u Dakoti ispred kuće John Lennon-a, nepoznati obožavaoc Beatles-a je slučajno pronašao ploču i čuvao je 19 godina. 1999. ploča menja vlasnika a sada se traži novi vlasnik. Na ploči se pored potpisa pevača nalaze i forenzičarski otisci prstiju Mark Chapman-a.



Potvrđeno Arcade Fire su u studiju

Menadžment benda Arcade Fire je potvrdio da bend trenutno snima svoj novi album, naslednik 'The Suburbs' iz 2010. Frontmen LCD Soundsystem je producent na novom albumu kanadskih Indie Rock velikana.



Oktobra James Murphy iz LCD Soundsystem je poricao da je zadužen za produkciju: "Njima i ne reba producent, oni produciraju sebe. A i ne mogu da radim sa prijateljima, ako im trebam, tu sam."

Menadžer benda Scott Rodger je nedavno potvrdio da Arcade Fire trenutno rade sa Murphy-em i da su završili tri od 35 pesama koliko je napisano za album.

1. decembra bend je održao nastup pod drugim imenom Les Identiks, svojevrsni koncert iznenađenja. Svi uređaji za snimanje su oduzimani od publike koja je prisustvovala ovo nastupu.



Na koncertu u New York-u u oktobru bend je odsvirao jednu novu pesmu, "Crucified".


Šta sluša Austin Dickinson sin Bruce Dickinson-a

Austin Dickinson pevač benda Rise To Remain, i sin frontmena Iron Maiden je odabrao pet najboljih albuma  protekle godine. Austin već godinama radi sa svojim metalcore bendom Rise To Remain, 2011 su izdali svoj prvi album 'City Of Vultures'. Album je odlično prošao kod publike i na top listama heavy metal muzike. Bend je za protekle dve godine više puta išao na turneje po Americi i Evropi. Trenutno su u procesu snimanja drugog albuma.



Pet albuma koje je Austin najviše slušao u 2012. su:

5.Lamb Of God-Resolution

"Bila je ovo teška godina za Lamb Of God. Volim bendove koji imaju svoj, jedinstven zvuk, a Lamb su baš jedinstveni!"








4.While She Sleeps-This Is The Six
"Oni su primer benda koji zna šta radi.Album je dosta težak, raznovrstan, ali je i dalje u svom elementu.Ovi momci umeju dosta dobro da sviraju ali i da popiju. Verujte mi!"







3.The Safety Fire-Grind The Ocean
"Da nije The Safety Fire ni Rise To Remain ne bi postojao. To je činjenica, od starta su nam pomagali. Ali nekim čudom naš prvi album je izašao pre njihovog. Obavezno preslušajte njihov album, totalno razbija"







2.Young Guns-Bones
"Voleo sam Young Guns i voleću ih uvek! Ovo je album sa ambicijom. Svaka pesma je priča za sebe, balada, rock stvar svejedno.Toliko toga na jednom albumu, ponosam sam što mogu da ih nazovem prijateljima."







1.Deftones-Koi No Yokan
Obožavam ovu ploču, jer po prvi put Deftones su spoznali sebe kao bend koji je napravio novi muzički pravac i godinama su lideri istog. Podseća na svaki njihov prethodni album ali i dalje nam daje nešto novo što još nismo čuli od Deftones."


Flea iz Peppers-a objavljuje ko ulazi u Kuću Slavnih

Flea osnivač i basista Red Hot Chili Peppers 11. decembra objavljuje ko će biti primljen u Rock and Roll Hall Of Fame(Rock and Roll Kuća Slavnih).



Po prvi put javnim glasanjem preko sajta organizacije publika mogla da odabere ko će 2013. da postane član ove kuće. Nominovani su: The Paul Butterfield Blues Band, Chic, Deep Purple, Heart, Joan Jett and the Blackhearts, Albert King, Kraftwerk, The Marveletts, The Meters, Randy Newman, N.W.A, Procol Harum, Public Enemy, Rush, Donna Summer.

Kuća slavnih je uvek bila priklonjena komercijalnijim izvođačima i po prvi je omogućila da publika sama odabere muzičare koji će postati deo ovog muzeja. Osnivači ovog muzeja godinama trpe kritiku zbog odabira bendova jer su pored legendi kao Hendrix, The Beatless, Janis Joplin, našli i Madonna, Beastie Boys. Čak se i muzička javnost pobunila zbog namernog ignorisanja ne-američkih bendova, kao Deep Purple i Rush, koji su sada konačno nominovani.

Muzej Kuće Slavnih, Cleveland, Ohio
Red Hot Chili Peppers su prošle godine primljeni u kuću slavnih uz Beastie Boys, Guns N' Roses, Laura Nyro, Donovan i The Faces/Small Faces.

Špekulacije oko nominacija za 2014. su već počele i neki američki mediji tipuju na Nirvana, Traveling Wilburys, Soundgarden, Morrissey i The Offspring.


Osam godina bez Dimebag-a

Dimebag Darrell gitarista i osnivač trash metal benda Pantera je na današnji dan pre osam godina ubijen dok je svirao sa bendom Damageplan. Uticaj ovog gitariste u heavy metal muzici je ogroman.
1981 osniva Pantera-u sa bratom Vinnie Paul-om na bubnjevima, i od trash metala sa početka karijere Darell svojim izuzetnim gitarskim stilom razvija novi pravac Groove Metal, iz kog se kasnije razvija NU-metal. 2001. Pantera prestaje sa radom, Darrell i Paul osnivaju Damageplan. Jedini album benda je izašao iste godine kada je Dimebag i nastradao.