24. 11. 2012.

Dave Grohl ponovo sa Queens Of The Stone Age

Nedavno je Josh Homme lider benda Queens Of The Stone Age (QOTSA) objavio da će frontmen Foo Fighters i njegov veliki prijatelj Dave Grohl ponovo snimati sa njim na novom albumu Queens-a. Grohl je 2002. snimio njihov najbolji album do sada Songs For The Deaf! i svirao bubnjeve na turneji benda. Grohl je bio spreman da se posveti samo QOTSA i da rasformira Foo Fighterse, na našu sreću to se nije desilo.

Danas posle više nego uspešne karijere Foo Fighters i gigantske turneje za poslednji Wasting Light album. Grohl radi na dva projekta: prvi je dokumentarac o Sound City Studios, i novi album Queens-a.
Sound City Studios mesto gde je snimljen legendarni album Nirvane: Nevermind, a takođe su snimali i Tom Petty, REO Speedwagon, Rage Against the Machine, Johnny Cash, Metallica. Dave Grohl je okupio ljude koji su već snimali u Sound City, i snimaju zajednički album. Kamere beleže ceo proces nastanka tog albuma. Uz podsećanje na istoriju tog mesta, svaki od učesnika će ispričati svoje sećanja na rad u tom studiju.



U izjavi za BBC Grohl kaže: "Sa Queens nemamo granica kao bend, kao kada uradiš neku ludost pa proveravaš dali može još luđe. Takav je novi album".

Dosadašnji bubnjar benda Joey Castillo je napustio bend, tako da je bilo logično pozvati Grohl-a da snima. Još uvek se ne zna hoće li biti bubnjar i na koncertnoj turneji, ali kako trenutno ne radi sa svojim matičnim bendom, za očekivati je.

Dave Grohl i Josh Homme pored QOTSA, su radili i sa basistom Led Zeppelin John Paul Jones-om na projektu Them Crooked Vultures.


Нема коментара:

Постави коментар