19. 7. 2014.

Rise Against - The Black Market #recenzija

Interscope
2014


Petnaest godina karijere i sedam albuma a Rise Against i dalje stoje čvrsto i zvuče sveže. ’The Black Market’ njihov novi album dolazi tri godine posle ispešnog ’Endgame’-a. I dalje je to melodični punk snimljen na instrumentima koje sviraju ljudi bez pomoći računara i moderne tehnike. Jedini problem je što na momente zvuče melodičniji nego što bi se to očekivalo.

U suštini ’The Black Market’ je dobar album ali ne i odličan. Čini se kao da nema taj jedan hit singl koji bi nosio čitavo izdanje, što je bio slučaj sa njihovim prethodnim albumima.
Od uvodne „The Great Die-Off“ koja je baš snažan i dobar intro prelaze na pevljivu „I Don't Want to Be Here Anymore“ koja je iskorišćena za prvi singl. Klasična Rise Against numera sa refrenom koji se svakako lako pamti i ne zaboravlja.
Power popTragedy + Time“ možda netipična za punk kakav sviraju momci iz benda ima najlepši refren na ovom albumu. Naslovna „The Black Market“ je svakako kandidat ze neki od narednih singlova možda i najzanimljivija na celom disku. Najbrža i najteža „hardcore“ je „The Eco-Terrorist In Me“ ali to je jedina u tom stilu od svih pesama.
Na dalje album ide u melodičnom punk stilu, kako se očekuje ali nedostaje energije. To su ipak dobre pesme koje i posle više slušanja ne dosade ali uporediti ih sa nekim starijim Rise Against materijalom, nove nemaju tu jačinu koju očekujemo. Još jedino vredi spomenuti „Methadone“ sa epskim refrenom dobrom energijom tokom čitave pesme. „Zero Visibility“ je još jedna koja ima potencijala da se izdvoji kao neki od hitova sa ovog diska. Pred kraj brza „Awake Too Long“ je tu da vas razbudi ako su vas prethodne uspavale a jedina balada, akustična, je „People Live Here“.

Sve u svemu jedan lep i pošten Rise Against album. Nisu se kompromitovali zarad bolje prodaje i ostali su verni svom stilu i temema koje obrađuju. Ne može svaki novi album da bude bolji od prethodnog ali ’The Black Market’ je izuzetno korektan album benda koji je već dugo na punk rock sceni.

Нема коментара:

Постави коментар