22. 1. 2014.

Skindred - Kill The Power #recenzija

BMG
2014


Skindred su jedini bend koji sa pravom može da nosi etiketu alternativnog metala. Kada se spoje rock, punk, reggae, dub, rap, hardcore, metal dobije se Skindred. Njihov peti album ’Kill The Power’ je na momente težak i žestok a ipak ume da bude i veoma lagan i pevljiv, jedno je sigurno nećete zažaliti ako ga preslušate.

Naslovna „Kill The Power“ otvara izdanje, skoro pa klasična Nu-metal numera, od starta albuma susrećete se sa snagom koju Skindred imaju u svojoj muzici, jedinstveni su po tome! Dub elementi u sledećoj „Ruling Force“, inače jedan od najboljih refrena na albumu je baš u ovoj pesmi. U „Playing With The Devil“ spajaju metal , reggae i dub, nešto što Skindred najbolje i radi.
Worlds On Fire“ žestoka i brza dođe kao uvod za (prvi singl) „Ninja“ koja na momente deluje komično ali je tako zarazna, jedna od onih na koje se „navučete“ čim je prvi put čujete.
Mnogo ozbiljnija je „The Kids Are Right Now“ ali i veoma laganija u odnosu na ostale. „We Live“ iz nekog razloga dosta podseća na Foo Fighters, mirna, spora i predivna pesma.
U „Open Eyed“ je gost Jenna G, engleska pevačica i producent. „Saturday“ jednostavna i vesela, pretendent za veliki hit na žurkama jer je tekst pesme upravo toj temi i posvećen. Pred sam kraj diska hardcore u „Proceed With Caution“ a album zatvara akustična balada „More Fire“.

Skindred su moderna verzija Bad Brains-a, samo za razliku od svojih idola iz Amerike, Velšanima karijera svakim novim albumom ide uzlaznim putem. „Kill The Power“ je album koji morate preslušati jer će i najveći skeptici pronaći nešto što će im se svideti.

Нема коментара:

Постави коментар