18. 12. 2012.

Dave Grohl i Bob Mould uživo! VIDEO

Objavljen je snimak sa koncerta na kom je sniman dokumentarac 'See a Little Light: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould'. Na koncertu su se okupili muzičari da zasviraju sa svojim idolom i legendom alternativne rock muzike Bob Mould-om. Pored Dave Grohl-a iz Foo Fighters nastupali su Britt Daniel (Spoon), Ryan Adams, No Age, Craig Finn i Tad Kubler (The Hold Steady), Margaret Cho sa Grant Lee Phillips, i Jessica Dobson (The Shins, Deep Sea Diver). Sa svakim od njih Bob Mould je odsvirao neku od pesama iz svog repertoara Hüsker Dü, Sugar ili Bob Mould solo.

Mould je klip sa koncerta objavio preko svog reddit naloga. Snimak je deo DVD dokumentarca koji treba da se pojavi u prodaji. Pevač je sakupio £52,000 od £58,000($84,301 od $95,000) za objavljivanje ovog izdanja. Preko Kickstarter platforme možete da podržite ovaj projekat minimum priloga je $1.

Koncert je održan novembra 2011. u Walt Disney Concert Hall, Los Angeles.

O nedavnoj saradnji Paul McCartney-a i članova Nirvane, Bob Mould je rekao: "Rekao sam mu da Sir Paul McCartney donosi nevolju. Čim prestane da se druži sa njim snimaćemo novu muziku, jedva čekam."
Bob Mould je gostovao na albumu 'Wasting Light' Foo Fighters iz 2011. godine. Grohl i Mould su napisali pesmu "Dear Rosmery", čak su i nastupali zajedno.

Snimak sa koncerta 'See a Little Light: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould'. Dave Grohl i Bob Mould izvode pesmu "Ice, Cold Ice" iz Hüsker Dü perioda.



povezane vesti:
Dave Grohl u čast Bob Mould-u

Нема коментара:

Постави коментар