18. 12. 2012.

The Gaslight Anthem inspiracija nam je Pearl Jam

Momci iz New Jersey-a The Gaslight Anthem započinju rad na novom, petom izdanju. Album koji će nasledtiti više nego uspešan 'Handwritten' izdat jula ove godine. Brian Fallon frontman benda je istakao da ih je Pearl Jam inspirisao za nove pesme: "Hoću da snimim No Code(četvrti album za Pearl Jam donosi promenu u muzičkom stilu, album sadrži više akustičnih numera). Snimili su nekoliko rock ploča, i odjednom su napravili preokret. Svi su bili zbunjeni, ali kroz pet godina svi su hvalili to remek delo."

Pevač je dodao: "Tražimo nov način komponovanja, nešto drugačije od tradicionalnog slapanja strofa i refrena. Tražimo nešto drugačije, ne drugi pravac u muzici, drugačiji način pisanja. Možda se neće svima svideti ali snimićemo šašav album. U to sam siguran."

The Gaslight Anthem je rock bend iz New Jersey-a čija muzika od klasičnih rock rifova ide pomalo u punk, indie, folk rock. Jedan od omiljenih bendova Bruce Springsteen-a, čak je i nastupao sa njima. Sa poslednjeg 'Handwritten' albuma izdali su tri singla "45", naslovnu "Handwritten" i ""Here Comes My Man". Bend postoji od 2006 i čine ga Brian Fallon – vokali, ritam gitara, Alex Rosamilia – gitara, vokali, Alex Levine – bas, vokali, Benny Horowitz – bubnjeevi, perkusije, daire.

Bend je snimio spot za pesmu "National Anthem" sa snimcima New Jerseya pogođenog uraganom Sandy.


Нема коментара:

Постави коментар